ΔΝΤ: Η Ουκρανία χρειάζεται βοήθεια 5 δισ. δολάρια το μήνα για να διατηρήσει την οικονομία της σε λειτουργία

ΔΝΤ: Η Ουκρανία χρειάζεται βοήθεια 5 δισ. δολάρια το μήνα για να διατηρήσει την οικονομία της σε λειτουργία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Η Ουκρανία πιθανότατα χρειάζεται 5 δισ. δολάρια οικονομική βοήθεια το μήνα για να διατηρήσει την οικονομία της σε λειτουργία, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤΚρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Σύμφωνα με την ίδια, άμεση προτεραιότητα είναι να βρεθούν τρόποι να καλυφθεί αυτό το κενό τους επόμενους τρεις μήνες.

Η Γκεοργκίεβα είπε ότι παρά την αβεβαιότητα για το μέλλον της Ουκρανίας, το ΔΝΤ θα αρχίσει να εργάζεται για ένα μελλοντικό πρόγραμμα δανείων για τη χώρα.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι θα ήταν «άδικο» να περιμένουμε από την Ουκρανία να εφαρμόσει ένα εκτεταμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων αυτή τη στιγμή.

Μεταξύ άλλων τόνισε τη δυσκολία που πρόσθεσε για τις G20 η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ωστόσο, επέμεινε ότι η συνεργασία των πιο ανεπτυγμένων οικονομιών πρέπει να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τα πιεστικά προβλήματα.

«Αναγνωρίζουμε επίσης πόσο αλληλεξαρτώμενοι είμαστε. Και απλώς κάνουμε τη λίστα με τα ερωτήματα που καμία χώρα δεν μπορεί να λύσει μόνη της. Και είναι τόσο προφανές ότι η συνεργασία πρέπει και θα συνεχιστεί», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες της DW

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Στο βίντεο που ανέβασε η ίδια η Έμα υποστήριξε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ένιωσε ότι κινδυνεύει, ενώ υπογράμμισε πως ο άνδρας την απείλησε λέγοντάς της πως «δεν πρόκειται να λείψεις σε κανέναν»
NEWSROOM