«Διοικητής του Πούτιν σκοτώνει τραυματίες στρατιώτες» -Οι δηλώσεις Ρώσων στρατιωτών

«Διοικητής του Πούτιν σκοτώνει τραυματίες στρατιώτες» -Οι δηλώσεις Ρώσων στρατιωτών Facebook Twitter
0

Ρώσος διοικητής φέρεται να σκοτώνει τραυματίες στρατιώτες αντί να διατάζει να τους μεταφέρουν από το πεδίο της μάχης στους χώρους περίθαλψης.

Αυτό αναφέρει η DailyMail, επικαλούμενη Ρώσους στρατιώτες, που είναι αιχμάλωτοι των Ουκρανών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας αντισυνταγματάρχης κατηγορείται ότι πυροβόλησε στρατιώτες που κείτονταν τραυματισμένοι.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο διοικητής ρώτησε έναν στρατιώτη εάν μπορούσε να περπατήσει και όταν εκείνος αποκρίθηκε πως «όχι», τότε ο αξιωματικός τον σκότωσε.

Οι νεαροί Ρώσοι στρατιώτες εμφανίζονται να μιλούν σε βίντεο, που κατέγραψε ο Ουκρανός δημοσιογράφος Βολοντίμιρ Ζόλκιν για το Open Media Ukraine.

Ένας στρατιώτης είπε πως διοικητές είχαν «τελειώσει τους τραυματίες τους». Ερωτηθείς από τον Ζόλκιν τι εννοούσε, ο Ρώσος αιχμάλωτος είπε: «Ένας τραυματίας στρατιώτης είναι ξαπλωμένος στο έδαφος και ο διοικητής του τάγματος τον πυροβολεί».

«Ήταν ένας νεαρός άνδρας, τραυματισμένος. Ήταν στο έδαφος. Τον ρώτησαν αν μπορούν να περπατήσει, τον πυροβόλησε με όπλο», πρόσθεσε.

Ένας άλλος στρατιώτης είπε στο βίντεο: «Το πιο σημαντικό: Δεν ήταν μία περίπτωση. Ο αντισυνταγματάρχης πήγαινε τριγύρω…».

Ένας τρίτος στρατιώτης υποστήριξε, στη συνέχεια: «Πυροβόλησε τέσσερις ή πέντε με αυτόν τον τρόπο. Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, να τους δοθεί βοήθεια, να τους πάρουν από εκεί. Απλώς τους πυροβόλησε και τους σκότωσε».

Δεν είναι ξεκάθαρο από το βίντεο σε ποια περιοχή της Ουκρανίας σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί τραυματισμένων στρατιωτών από τον διοικητή τους. Ούτε είναι σαφές πού είναι αιχμάλωτοι οι Ρώσοι ή σε ποια μονάδα υπηρετούσαν.

Με πληροφορίες Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ