Δημοσκόπηση: Νικήτρια στον πρώτο γύρο η Λεπέν με αυξημένο ποσοστό

Δημοσκόπηση: Νικήτρια στον πρώτο γύρο η Λεπέν με αυξημένο ποσοστό Facebook Twitter
3

Η Μαρίν Λε Πεν, που ηγείται της ακροδεξιάς στη Γαλλία, αυξάνει το ποσοστό της στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ενώ τελικά εκτιμάται ότι θα χάσει με διαφορά στο δεύτερο γύρο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (BVA-Salesforce) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.


Η νέα δημοσκόπηση προβλέπει πως το Εθνικό Μέτωπο κερδίζει ποσοστό 27,5% στον πρώτο γύρο των εκλογών που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου, ενώ το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 2,5% από την προηγούμενη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου.


Ο ανεξάρτητος υποψήφιος του κέντρου, Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να έρχεται στη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο, με ποσοστό 21% των ψήφων. Το ποσοστό του, είναι μειωμένο κατά μία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Στην τρίτη θέση, ακολουθεί ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν, με ποσοστό 19%, το οποίο επίσης έχει μειωθεί κατά μία μονάδα, από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Λόγω εκλογικού συστήματος στη Γαλλία,τα φασισταριά και οι λαϊκιστές είναι δύσκολο να ανέβουν στην εξουσία. Στον δεύτερο γύρο οι Γάλλοι αποδεδειγμένα λειτουργούν με γνώμονα την κοινή λογική και το δημοκρατικό τους ένστικτο. Καμία σχέση με τον μπούφο Ελληνάρα.
Ποιοι ειναι τα φασισταρια; Επειδη το λεει το αρθρο; Το κομμα της Λε Πεν ειναι ενα πατριωτικο κομμα, απο που προκυπτει οτι ειναι ακροδεξιο; Ποιες ειναι οι ακροδεξιες του θεσεις; Επειδη θελει να βαλει φραγμο στην ανεξελεγκτη μεταναστευση; Τοτε σχεδον ολοι οι νοημονες Ευρωπαιοι ειναι ακροδεξιοι! Η μηπως το οτι αρνηθηκε να βαλει μαντηλα στον ιμαμη; Και αυτο ακροδεξιο;Και αλλο ο πατερας Λε Πεν, αλλο η κορη του, δεν ειναι το ιδιο.Βεβαια ολα ειναι σχετικα και με την σκοπια αυτουνου που κανει τον χαρακτηρισμο. Αν ειναι ακροαριστερος, τοτε και το κεντρο ειναι ακροδεξια.. Οχι για σενα προσωπικα, γενικα μιλαω.
φίλε Vardaris το κόμμα της Λεπέν είναι η φυσική συνέχεια του ακροδεξιού πατέρας της, απλά άλλαξε ρητορική προφανώς για να μπορέσει να πλησιάσει την εξουσία, πράγμα το οποίο πετυχαίνει. Είναι σαν να έρχεται η κόρη Μιχαλολιάκου μετά από 10 χρόνια και προσπαθεί να σου πουλήσει light εθνοπατριωτισμό. Θα τον αγοράσεις?