Δημοσκόπηση Ipsos / Reuters: 6 μονάδες μπροστά η Κλίντον από τον Τραμπ

Δημοσκόπηση Ipsos / Reuters: 6 μονάδες μπροστά η Κλίντον από τον Τραμπ Facebook Twitter
1

Το τετραήμερο Συνέδριο των Δημοκρατικών κατά το οποίο το έλαβε το χρίσμα και δέχτηκε την υποστήριξη του Ομπάμα και δεκάδων προσωπικοτήτων, φαίνεται πως έδωσε στην Χίλαρι Κλίντον την απαραίτητη ώθηση για να διατηρήσει προβάδισμα έναντι του Τραμπ.

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές εμφανίζει προβάδισμα 6 εκατοστιαίων μονάδων επί του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Reuters και δημοσιεύθηκε χθες, μία ημέρα αφότου η πρώην αμερικανίδα ΥΠΕΞ αποδέχθηκε επίσημα το χρίσμα του κόμματός της.


Σχεδόν το 41% του δείγματος τάχθηκε υπέρ της Κλίντον, το 35% υπέρ του Τραμπ, ενώ το 25% απάντησε «άλλος/άλλη», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη μέσω Διαδικτύου σε δείγμα 1.043 προσώπων που είπαν πως είναι πιθανό να πάνε να ψηφίσουν το διάστημα από την 25η ως την 29η Ιουλίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της έρευνας αυτής είναι ±4%.


Η Κλίντον έγινε την Πέμπτη η πρώτη γυναίκα υποψήφια ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα για την προεδρία των ΗΠΑ στην αμερικανική ιστορία. Στην σημαντικότερη ομιλία της τα 25 χρόνια που βρίσκεται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, η 68χρονη Κλίντον προσπάθησε να προβάλει τον εαυτό της σαν μια σταθερή και ισχυρή ηγέτιδα, αντιπαραβάλλοντας αυτή την εικόνα της με το θυελλώδες και επικίνδυνο ταμπεραμέντο του Τραμπ.


Ο Τραμπ, ο 70χρονος μεγιστάνας των ακινήτων που δεν έχει εκλεγεί ποτέ σε οποιοδήποτε αξίωμα, ανταπέδωσε με μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στην οποία υποστήριξε πως η Κλίντον «οραματίζεται ένα κόσμο χωρίς σύνορα, όπου οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ισχύ, δεν βρίσκουν δουλειά, δεν έχουν ασφάλεια».


Και οι δύο υποψήφιοι βρίσκονταν καθ' οδόν χθες στο πλαίσιο των προεκλογικών τους εκστρατειών, καθώς η μάχη αναμένεται εξαιρετικά σκληρή ως τις εκλογές.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ