Δήμαρχος Λονδίνου: Δεν πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές της Πέμπτης

Δήμαρχος Λονδίνου: Δεν πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές της Πέμπτης Facebook Twitter
0

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε σήμερα ότι δεν θα πρέπει να αναβληθούν οι βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα.


«Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγραφεί η θλίψη και η οργή που νιώθει η πόλη μας. Αισθάνομαι αποτροπιασμό και οργή που αυτοί οι δειλοί τρομοκράτες έβαλαν εσκεμμένα στο στόχαστρό τους αθώους Λονδρέζους και τουρίστες που απολάμβαναν το Σαββατόβραδό τους», δήλωσε ο Καν στους δημοσιογράφους.


«(Οι τρομοκράτες) θέλουν να μας εμποδίσουν να απολαμβάνουμε τις ελευθερίες που έχουμε (...) θέλουν να μας σταματήσουν από το να ψηφίσουμε την Πέμπτη στις βουλευτικές εκλογές (...) δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να το κάνουν αυτό», τόνισε. «Δεν συμφωνώ με την αναβολή των εκλογών, πιστεύω με πάθος στη δημοκρατία (...) Ένα από τα πράγματα που απεχθάνονται οι τρομοκράτες είναι η δημοκρατία», υπογράμμισε ο Καν.


Ωστόσο, ο δήμαρχος του Λονδίνου πρόσθεσε ότι «το επίπεδο απειλής παραμένει υψηλό (...) αυτό σημαίνει ότι μια επίθεση στη χώρα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα πιθανή».


Προειδοποίησε μάλιστα τους Λονδρέζους ότι η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους της πρωτεύουσας θα είναι αυξημένη: «Οι Λονδρέζοι θα παρατηρήσουν σήμερα αυξημένη αστυνομική παρουσία, όπως και τις επόμενες λίγες ημέρες (...) κάποιοι αστυνομικοί θα είναι και ένοπλοι».


Τέλος, ο Καν επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και σε εγρήγορση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Διεθνή / Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το πεδίο περιέχει δέκα από τα δεκαεπτά γνωστά στοιχεία σπάνιων γαιών, υλικά ζωτικής σημασίας για την αμυντική βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  και τη διαστημική τεχνολογία
LIFO NEWSROOM
Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Διεθνή / Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κλιμακώνει τις επιχειρήσεις κατά της κλοπής κινητών, αποκαλύπτοντας παγκόσμια εγκληματικά δίκτυα που χρησιμοποιούν e-bikes και καταστήματα μεταχειρισμένων τηλεφώνων για να εξάγουν χιλιάδες κλεμμένα iPhone στο εξωτερικό
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Διεθνή / Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Ο Εμανουέλ Μακρόν «παγώνει» την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση συντάξεων για να στηρίξει τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί, προσπαθώντας να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησης και την πολιτική κρίση στη Γαλλία πριν τις εκλογές του 2027
LIFO NEWSROOM