Δήλωση «βόμβα» του Σέρβου πρωθυπουργού: Δεν θα απέκλεια αιματοκύλισμα στα Βαλκάνια

Δήλωση «βόμβα» του Σέρβου πρωθυπουργού: Δεν θα απέκλεια αιματοκύλισμα στα Βαλκάνια Facebook Twitter
EPA
1

«Δεν θα απέκλεια αιματοκύλισμα στα Βαλκάνια», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Βούτσιτς σχολίασε με αυτόν τον τρόπο την προειδοποίηση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι υπάρχει κίνδυνος πολέμου στα Βαλκάνια, αν η ΕΕ αποκλείσει την προοπτική ένταξης των υπόλοιπων βαλκανικών χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μιας «αιματηρής επιστροφής» σε συνθήκες της δεκαετίας του 1990, ο Σέρβος πρόεδρος ανέφερε: «ίσως... Θα έλεγα ότι αντέδρασε υπερβολικά, αλλά και πάλι δεν θα το απέκλεια, αν μας άφηναν μόνους».

«Ο ρόλος της Σερβίας είναι τέτοιος, ώστε να θέλει διατήρηση της ειρήνης» πρόσθεσε Βούτσιτς, που αναζητά μια συμφωνία με το Κόσοβο.

«Θα ξεπεράσουμε την πρόκληση, θα πρέπει να προστατέψουμε την ειρήνη και να χτίσουμε εργοστάσια (...) Αυτό υποσχεθήκαμε στον Γιούνκερ και το εκτιμά (...) Ό,τι λέει θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη» κατέληξε ο Βούτσιτς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Συνέντευξη με τον Τούρκο δημοσιογράφο που ο Ερντογάν έχει βάλει στη λίστα θανάτου

Βασιλική Σιούτη / Συνέντευξη με τον Τούρκο δημοσιογράφο που ο Ερντογάν κυνηγά στην Ευρώπη

Πρωτοσέλιδο της Sabah στοχοποιεί εξόριστο Τούρκο δημοσιογράφο, Cevheri Güven, αποδεικνύοντας ότι οι πράκτορες του Ερντογάν δρουν ανεξέλεγκτα στη Γερμανία. Ο Τούρκος δημοσιογράφος, που τα προηγούμενα χρόνια ζούσε στην Ελλάδα, εξηγεί στη LIFO γιατί ενοχλεί τόσο το καθεστώς Ερντογάν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ