Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς κατηγόρησε τον πατέρα της ότι προσπάθησε να αποσπάσει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια προτού αποχωρήσει από την διαχείριση της περιουσίας της.

 

Χαρακτηρίζει δε, την κίνηση αυτή ως εκβιασμό, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατέθεσε ο δικηγόρος της, Μάθιου Ρόζενγκαρτ.

 

Το έγγραφο που κατέθεσε ο δικηγόρος της ποπ σταρ υποστηρίζει ότι ο επικείμενος προγραμματισμένος λογιστικός διακανονισμός για την κηδεμονία, τον οποίο ο Τζέιμι Σπίαρς λέει ότι θέλει να ολοκληρωθεί πριν αποχωρήσει, θα σημαίνει σημαντικές πληρωμές για αυτόν.

 

«Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν θα πέσει θύμα εκβιασμού», αναφέρεται στην κατάθεση. «Η κραυγαλέα προσπάθεια του κ. Σπίαρς να ανταλλάξει την αναστολή του ρόλου του και την απομάκρυνσή του από το καθεστώς κηδεμονίας με περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια, πέραν των εκατομμυρίων που έχει ήδη καρπωθεί από την περιουσία της κ. Σπίαρς, (ο κ. Σπίαρς και οι συνεργάτες του), δεν είναι καλή αρχή».

 

Εκπρόσωπος του Τζέιμι Σπίαρς δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο, αν και ο ίδιος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ότι έπραξε εσφαλμένα, υπερασπίζοντας τους χειρισμούς των οικονομικών υποθέσεων της κόρης του.


Η κατάθεση αποτελεί συμπληρωματική αναφορά του Ιουλίου, που είχε καταθέσει ο πληρεξούσιος δικηγόρος, εκ μέρους της Μπρίτνεϊ Σπίαρς για την απομάκρυνση του πατέρα της.

 

Η υπόθεση θα εξεταστεί σε ακρόαση στις 29 Σεπτεμβρίου.

 

Ο Τζέιμι Σπίαρς αποκάλυψε ότι ήδη σχεδίαζε να παραιτηθεί από την κηδεμονία της κόρης του, την οποία ελέγχει τουλάχιστον εν μέρει από τότε που δόθηκε η δικαστική εντολή το 2008.

 

Ωστόσο, ο ίδιος δεν έθεσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή του, λέγοντας ότι θα το κάνει μόνο αφού επιλυθούν αρκετά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του επικείμενου προγραμματισμένου λογιστικού διακανονισμού.

 

Τόνισε δε, ότι θα αντικρούσει κάθε προσπάθεια εξαναγκασμού του να αποχωρήσει από την κηδεμονία και ότι πάντα ενεργούσε προς το συμφέρον της κόρης του.

 

Η τελευταία κατάθεση του Ρόζενγκαρτ υποστηρίζει ότι ενώ υπάρχουν πολλά παραπτώματα, δεν είναι ακόμη αυτό το ζήτημα.

 

«Το μόνο ερώτημα ενώπιον του δικαστηρίου - το οποίο, δυστυχώς, δεν έχει απαντηθεί εδώ και χρόνια - είναι εάν η άμεση αναστολή του ρόλου και η απομάκρυνση του κ. Σπίαρς είναι προς το συμφέρον της Μπρίτνεϊ Σπίαρς», αναφέρεται στο έγγραφο, προσθέτοντας αργότερα ότι «η απάντηση είναι κατηγορηματικά ναι».

 

Από το 2019, ο Τζέιμς Σπίαρς ελέγχει μόνο τα οικονομικά της κόρης του, αφού παραιτήθηκε από την εποπτεία της  προσωπικής της ζωής.

 

Ωστόσο, εκείνη τον κατηγόρησε ότι η κηδεμονία του ήταν «καταχρηστική».

 

Η Σπίαρς είπε ότι της ζητήθηκε να χρησιμοποιήσει σπιράλ για να μην μπορεί να μείνει έγκυος, μεταξύ άλλων, ενώ κατηγόρησε τον πατέρα και τους λοιπούς κηδεμόνες της, ότι την εξανάγκασαν να πάρει φάρμακα, την εμπόδισαν να παντρευτεί τον σύντροφό της και να αποκτήσει άλλο παιδί κ.λπ.

 

«Αυτή η κηδεμονία μου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό», είπε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο η 39χρονη Σπίαρς. «Αξίζω να έχω ζωή».

 

Με πληροφορίες του Guardian