Δικαστήριο ΕΕ: Η Airbnb πρέπει να στέλνει στην εφορία πληροφορίες για τις μισθώσεις- Και να παρακρατεί φόρο

Δικαστήριο ΕΕ: Η Airbnb πρέπει να στέλνει στην εφορία πληροφορίες για τις μισθώσεις- Και να παρακρατεί φόρο Facebook Twitter
0

H Airbnb πρέπει να παρέχει στις φορολογικές αρχές πληροφορίες για συμβάσεις μισθώσεων και να παρακρατεί φόρο, με βάση το φορολογικό καθεστώς κάθε χώρας, αποφάσισε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την προσφυγή της Airbnb κατά ιταλικού νόμου, το 2017. Το δικαστήριο απαιτεί η εταιρεία και άλλες πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων να στέλνουν στις φορολογικές αρχές πληροφορίες για τις συμβάσεις μίσθωσης. Επίσης, πρέπει να παρακρατούν το 21% του εισοδήματος από την ενοικίαση και να το καταβάλουν στις φορολογικές αρχές. 

Η εταιρεία είχε προσφύγει κατά του ιταλικού νόμου σε δικαστήριο της χώρας, υποστηρίζοντας ότι η φορολόγηση και άλλες απαιτήσεις έρχονται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή αρχή της ελευθερίας παροχής υπηρεσιών στην ΕΕ. 

Στη συνέχεια, το ιταλικό δικαστήριο ζήτησε τη γνωμοδότηση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το δίκαιο της ΕΕ δεν αποκλείει την απαίτηση συλλογής πληροφοριών, ούτε της παρακράτησης φόρου, υπό το εθνικό φορολογικό καθεστώς», ανέφερε το Δικαστήριο σε ανακοίνωση. 

«Όμως, η υποχρέωση διορισμού φορολογικού εκπροσώπου συνιστά έναν δυσανάλογο περιορισμό της ελευθερίας παροχής υπηρεσιών», επεσήμανε ακόμη το Δικαστήριο. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM