Διχάζει απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις στο Ελ Σαλβαδόρ

Διχάζει απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις στο Ελ Σαλβαδόρ Facebook Twitter
1

Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκαλεί η υπόθεση διακοπής κύησης στο Ελ Σαλβαδόρ.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας απέρριψε το αίτημα μιας 22χρονης γυναίκας, που διανύει την 26η εβδομάδα της κύησης να κάνει άμβλωση.

Η νεαρή, με το ψευδώνυμο Μπεατρίζ, πάσχει από λύκο και νεφρική ανεπάρκεια.

Το έμβρυο πάσχει από ανεγκεφαλία. Ο εγκέφαλός του δεν αναπτύσσεται σωστά και θα πεθάνει λίγο μετά τη γέννησή του.

Το θέμα έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

«Μας ανησυχεί το Υπουργείο Υγείας που βασίζει τις ενέργειές του στην απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου», δηλώνει εκπρόσωπος οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών.

Οι αμβλώσεις, για οποιοδήποτε λόγο, είναι απαγορευμένες στο Ελ Σαλβαδόρ από το 1999.

Πάντως η υπουργός υγείας, υποστήριξε ότι μπορεί να γίνει καισαρική τομή, όταν το κρίνουν οι γιατροί της Μπεατρίς.

Στο Μεξικό ακτιβίστριες έκαναν διαμαρτυρία για τη δικαστική απόφαση έξω από την πρεσβεία του Ελ Σαλβαδόρ.

Την ικανοποίηση του αιτήματος της νεαρής ζητά και το Διαμερικανικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή: Euronews

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στη γειτονική Νικαράγουα δεν επιτρέπεται άμβλωση για ΚΑΝΕΝΑ λόγο, ούτε καν σε περίπτωση εκτοπικής κύησης, όπου η γυναίκα πεθαίνει σε φρικτούς πόνους μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα από τη σύλληψη.Αυτά για όποιον νομίζει ότι ο Χριστιανισμός είναι καλή θρησκεία αντί για εξημερωμένη στην Ευρώπη.