Διχασμένος ο βρετανικός Τύπος: «Η αυγή της Βρετανίας του Μπόρις» ή «Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης»;

Διχασμένος ο βρετανικός Τύπος: «Η αυγή της Βρετανίας του Μπόρις» ή «Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης»; Facebook Twitter
0

«Η αυγή της Βρετανίας του Μπόρις» ή «Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης»; Διχασμένοι είναι οι τίτλοι των πρωτοσέλιδων των βρετανικών εφημερίδων μετά την εκλογική νίκη του Μπόρις Τζόνσον στις εκλογές, ανάλογα με την πολιτική τους τοποθέτηση.

«Ο Τζόνσον οδεύει προς σαρωτική νίκη στις εκλογές», είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της εφημερίδας The Times, με υπότιτλο «ο Κόρμπιν παραδέχεται την ήττα καθώς ο πρωθυπουργός χαιρετίζει την "ισχυρή εντολή για την ολοκλήρωση του Brexit"».


Παρόμοιο τίτλο, «Ο Μπόρις Τζόνσον οδεύει προς συντριπτική εκλογική νίκη στο ΗΒ», επέλεξε η σύνταξη της οικονομικής εφημερίδας Financial Times, με υπότιτλο «Οι Συντηρητικοί καταγράφουν μεγάλα κέρδη σαρώνοντας παραδοσιακά προπύργια των Εργατικών».

«Η ιστορική βραδιά του Μπόρις, οι Τόρις γιορτάζουν μια σαρωτική νίκη», είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της εφημερίδας The Telegraph.

«Ο θριαμβευτής Μπόρις χαιρετίζει τη σαρωτική νίκη που του δίνει "τη δύναμη να ολοκληρώσει το Brexit" καθώς ο συντετριμμένος Κόρμπιν παραιτείται», είναι ο τίτλος της ταμπλόιντ εφημερίδας The Sun.


«Η αυγή της Βρετανίας του Μπόρις», είναι ο τίτλος της ταμπλόιντ εφημερίδας Daily Mail, με υπότιτλο «"Τώρα θα ολοκληρώσουμε το Brexit": Ο Μπόρις Τζόνσον χαιρετίζει την τεράστια νίκη των Τόρις καθώς τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν πως οδεύει να εξασφαλίσει πλειοψηφία εβδομήντα τεσσάρων εδρών — καθώς ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανακοινώνει πως αποχωρεί μετά το χειρότερο αποτέλεσμα για τους Εργατικούς από το 1935».


«Οι Τόρις εξασφαλίζουν την πλειοψηφία των εδρών καθώς ο Κόρμπιν δηλώνει ότι δεν θα ηγηθεί του Εργατικού Κόμματος στις επόμενες εκλογές» είναι ο τίτλος της εφημερίδας The Guardian.

«Ο Κόρμπιν οδεύει προς την αποχώρηση καθώς η σαρωτική νίκη των Τόρις του Μπόρις Τζόνσον επιβεβαιώνεται και η ηγέτιδα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Σουίνσον χάνει την έδρα της» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της εφημερίδας The Independent.


«Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης καθώς οι Τόρις του Μπόρις Τζόνσον κερδίζουν επίσημα την πλειοψηφία ενώ ο σκυθρωπός Τζέρεμι Κόρμπιν δηλώνει ότι θα παραιτηθεί — αλλά όχι ακόμη», είναι ο τίτλος της ταμπλόιντ Daily Mirror.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM