Μια 21χρονη Βρετανίδα έγινε η νεότερη γυναίκα στην Ιστορία που κατάφερε να διασχίσει μόνη της τον Ατλαντικό Ωκεανό, κωπηλατώντας. 

 

Όπως επιβεβαίωσε η διοργανώτρια εταιρεία του εγχειρήματος Atlantic Campaigns, η Τζάσμιν Χάρισον ολοκλήρωσε το εξαιρετικά δύσκολο ταξίδι των 4.800 χιλιομέτρων, κάνοντας κουπί από την Ισπανία μέχρι την Αντίγκουα. Για το νέο παγκόσμιο ρεκόρ της (σ.σ ηλικιακά) χρειάστηκε 70 ημέρες, 3 ώρες και 48 λεπτά στη θάλασσα. 

 

Διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό κάνοντας κουπί για 70 ημέρες, 3 ώρες και 48 λεπτά
Atlantic Campaigns

 

Good morning! Just some updates from Jasmine that she would like everyone to know! Jasmine called me last night say how...

Δημοσιεύτηκε από Rudderly Mad στις Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

 

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού παραλίγο να συγκρουστω με ένα πλοίο - γεωτρύπανο, το σκάφος μου ανατράπηκε δύο φορές και κατανάλωσα αμέτρητες ποσότητες φιστικιών και Nutella», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter. 

 

Η Χάρισον, από το βόρειο Γιορκσάιρ της Αγγλίας, δήλωσε πως είχε εμπνευστεί για να κάνει το ταξίδι, όταν παρακολούθησε τον τερματισμό του αγώνα του 2018, ενώ η ίδια δίδασκε κολύμβηση στην Καραϊβική. «Σκέφτηκα, γιατί να μην το κάνω;»

 

Διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό κάνοντας κουπί για 70 ημέρες, 3 ώρες και 48 λεπτά
Atlantic Campaigns

 

Η Χάρισον ελπίζει με την σειρά της να εμπνεύσει άλλους νέους, περνώντας το μήνυμα πως «είναι οκ, να κάνουμε πράγματα μόνοι μας».