Διάσημος Ρώσος ηθοποιός αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για «αντι-ρωσική» συνέντευξη

Διάσημος Ρώσος ηθοποιός αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για «αντι-ρωσική» συνέντευξη	Facebook Twitter
0

Ο διάσημος Ρώσος ηθοποιός Αρτούρ Σμολιάνικοφ αντιμετωπίζει ποινική δίωξη στην πατρίδα του επειδή, όπως υποστηρίζουν οι αρχές, προέβη σε «αντι-ρωσικές» δηλώσεις σε συνέντευξη στην εφημερίδα Novaya Gazeta Europe.

Ο Σμολιάνικοφ, ο οποίος άρχισε την καριέρα του το 2005 με την ταινία «Η Ένατη Εταιρία» για την αποτυχημένη στρατιωτική εκστρατεία της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν, δήλωσε στη συνέντευξη του την περασμένη εβδομάδα ότι, αν ήταν να πολεμήσει, θα πολεμούσε στο πλευρό της Ουκρανίας και όχι της Ρωσίας.

Ο Σμολιάνικοφ είχε δηλώσει τον περασμένο Οκτώβριο ότι δεν ζει πλέον στην Ρωσία.

Οι δηλώσεις του στην εφημερίδα Novaya Gazeta Europe, η οποία είναι απαγορευμένη στην Ρωσία, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από μέλη της ρωσική βουλής, με ένα εξ αυτών να δηλώνει ότι ο ηθοποιός θα πρέπει να αποκλεισθεί απ’ όλες τις χρηματοδοτούμενες από το κράτος ταινίες.

«Εγώ θα απευθυνθώ στην Ανακριτική Επιτροπή με αίτημα να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον αυτού του προδότη», δήλωσε ο βουλευτής Μπισουλτάν Χαμζάγεφ στο πρακτορείο Ria Novosti.

Η Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε την ποινική δίωξη εναντίον του Σμολιάνικοφ αφού έδωσε συνέντευξη σε ένα «δυτικό μέσο», χωρίς ωστόσο να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες

Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, δεκάδες καλλιτέχνες και ηθοποιοί έχουν φύγει στο εξωτερικό φοβούμενοι ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους σκληρούς νόμους περί διάδοσης «παραπληροφόρησης» για τον πόλεμο στην Ουκρανία ή της δυσφήμησης του ρωσικού στρατού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM
Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM