Διαρροές Nord Stream: Εικόνες από δορυφόρο αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής

Διαρροές NordStream Facebook Twitter
0

Τις τεράστιες ποσότητες μεθανίου που έχουν απελευθερωθεί από τη Βαλτική Θάλασσα από τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου NordStream αποκαλύπτουν δορυφορικές εικόνες.

Ερευνητές του Universitat Politècnica de València, που επικαλείται το  Διεθνές Παρατηρητήριο Εκπομπών Μεθανίου των Ηνωμένων Εθνών, εκτίμησαν ότι έχει διαρρεύσει περισσότερο μεθάνιο συγκριτικά με ανάλογο συμβάν που σημειώθηκε πέρυσι στον Κόλπο του Μεξικού.

Τότε, από αυτή η εγκατάσταση πετρελαίου και αερίου είχε απελευθερωθεί μέσα σε μόλις 17 ημέρες 40.000 τόνοι μεθανίου, ποσότητα που ισοδυναμεί με το 3% των ετήσιων εκπομπών του Μεξικού σε έναν χρόνο.

Φωτογραφίες του αγωγού από τον δορυφόρο

Προς το παρόν, οι ερευνητές δεν έχουν υπολογίσει το ακριβές μέγεθος των διαρροών μεθανίου από τον Nord Stream, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σε tweet ανέφεραν ότι η ακτίνα του κύκλου που σχηματίζει το αέριο που αναβλύζει, από τα 700 μέτρα πλάτος στις 26 Σεπτεμβρίου έφθασε στα 520 μέτρα πλάτος στις 29 Σεπτεμβρίου.

Διαρροές Nord Stream: Εικόνες από δορυφόρο αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής Facebook Twitter

Αξιωματούχοι έχουν εντοπίσει τέσσερις διαρροές στους δύο αγωγούς NordStream. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ένα ζεύγος εκρήξεων φέρεται να έχει προκαλέσει διαρροές σε τουλάχιστον τρία σημεία των υποθαλάσσιων αγωγών του Nord Stream που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία, προκαλώντας αναταραχή στη θάλασσα με φυσαλίδες αερίου να διακρίνονται στις περιοχές όπου υπάρχουν διαρροές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ