Διαγράφηκαν οι λογαριασμοί του πρίγκιπα Άντριου στα social media

Prince Andrew’s social media accounts deleted as he fights US lawsuit Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Διαγράφηκαν τα social media του Δούκα του Γιορκ, εν μέσω του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης στο οποίο εμπλέκεται μετά από μήνυση της Βιρτζίνια Τζιουφρ. 


Πλέον, ο επίσημος λογαριασμός του πρίγκιπα Άντριου στο Twitter, οδηγεί σε μια λευκή σελίδα με τη σήμανση «ο λογαριασμός αυτός δεν υπάρχει». Μη προσβάσιμη είναι και η σελίδα του στο YouTube. Οι λογαριασμοί του σε Instagram και Facebook εμφανίζονταν κανονικά σήμερα, Τετάρτη, αν και όπως σημειώνει ο Guardian, και αυτοί έχουν διαγραφεί, απλώς «κάποιοι λογαριασμοί αργούν να φιλτραριστούν». 
 

Prince Andrew’s social media accounts deleted as he fights US lawsuit Facebook Twitter


Αλλά και οι βασιλικοί τίτλοι στην επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής μοναρχίας ανανεώθηκαν, καθώς το Μπάκιγχαμ επιχειρεί να πάρει αποστάσεις από τη νομική μάχη του Άντριου. Έτσι, ενώ το τρίτο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ και του Φιλίππου εξακολουθεί να υπάρχει στην κατηγορία με τίτλο Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, η λίστα των στρατιωτικών του τίτλων έχει αφαιρεθεί. 

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών η 95χρονη Βασίλισσα αφαίρεσε τους στρατιωτικούς τίτλους και τις πατρωνίες από τον δευτερότοκο γιο της που δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τον τίτλο της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας. Όπως διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, οι ρόλοι αυτοί θα επιμεριστούν σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Ο πρίγκιπας Άντριου είναι αντιμέτωπος με την προοπτική της κατάθεσης σε δίκη, μετά την απόφαση δικαστή στη Νέα Υόρκη να απορρίψει το αίτημά του σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της Βιρτζίνια Τζουφρέ, όταν εκείνη ήταν 17 ετών. 

Ειδικοί επί των νομικών αναφέρουν ότι «δεν έχουν απομείνει καλές εναλλακτικές» στον δούκα του Γιορκ, μετά την αποτυχία του να απορριφθεί η υπόθεση της Τζουφρέ σε βάρος του. Ο δικαστής Λιούις Κάπλαν απέρριψε το αίτημα του πρίγκιπα Άντριου «από όλες τις απόψεις». 

Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο Άντριου- που αρνείται σθεναρά τις σε βάρος του καταγγελίες- θα αναγκαστεί να αποκαλύψει πτυχές της προσωπικής του ζωής σε δημόσια συνεδρίαση δικαστηρίου το φθινόπωρο. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ