Διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων έκαναν κατάληψη στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον

Διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων έκαναν κατάληψη στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον Facebook Twitter
Διαδηλωτές έκαναν κατάληψη στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και διαδηλώνουν για τη Γάζα / Φωτογραφία: Χ
0

Μια ομάδα διαδηλωτών υπέρ των Παλαιστινίων έκανε κατάληψη σε κτίριο στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, στο Σιάτλ των ΗΠΑ, το απόγευμα της Δευτέρας. 

Οι διαδηλωτές απαιτούν από τη διοίκηση να διακόψει τους δεσμούς με την Boeing, μία από τις μεγαλύτερες αμυντικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, που διατηρεί μακροχρόνια σχέση με το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

«Η αστυνομία του UW βρίσκεται επί τόπου στο Κτίριο Διεπιστημονικής Μηχανικής, το οποίο καταλήφθηκε από μερικές δεκάδες άτομα λίγο πριν το κτίριο κλείσει στις 5 μ.μ.», ανέφερε το πανεπιστήμιο.

Η ομάδα που αυτοαποκαλείται «Φοιτητές Ενωμένοι για την Ισότητα και την Επιστροφή των Παλαιστινίων» ανέλαβε την ευθύνη για την κατάληψη. Εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε ότι «η ομάδα ελπίζει να απομακρύνει την επιρροή της Boeing και άλλων κατασκευαστικών εταιρειών από τον εκπαιδευτικό μας χώρο».

Το πανεπιστήμιο δήλωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι «οι εισβολείς καλύπτουν κυρίως τα πρόσωπά τους και στοιβάζουν έπιπλα του κτιρίου κοντά στις εισόδους».

«Απ’ όσο γνωρίζουμε, όλα τα άτομα που σχετίζονται με το UW και δεν επιθυμούσαν να παραμείνουν στο κτίριο έχουν ήδη αποχωρήσει», ανέφερε το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωσή του. «Τα άτομα που παραμένουν εντός του κτιρίου παραβιάζουν την ιδιότητά τους και θα αντιμετωπίσουν νομικές και φοιτητικές κυρώσεις».

Με πληροφορίες από ABC News

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές επιβεβαιώνει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM
ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατί οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες για φόνο στον 94χρονο πρώην πρόεδρο της Κούβας;

Οι ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες για φόνο και άλλα αδικήματα στον Ραούλ Κάστρο, για τον φερόμενο ρόλο του στην κατάρριψη δύο πολιτικών αεροσκαφών Κουβανών εξορίστων το 1996
THE LIFO TEAM
Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία — και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Διεθνή / Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία με την εκλογή τους και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Η Iris Duane και το Q Manivannan έγιναν τα πρώτα ανοιχτά τρανς μέλη του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Λίγες ημέρες αργότερα, το Holyrood αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του το φίλτρο αναζήτησης με βάση το φύλο, μετά τις αντιδράσεις για την καταγραφή μιας τρανς γυναίκας και ενός non-binary προσώπου.
THE LIFO TEAM
Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Διεθνή / Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Το Εθνικό Μνημείο Stonewall στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα του National Trust for Historic Preservation, που εστιάζει σε τόπους συνδεδεμένους με αγώνες ισότητας, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη γύρω από τα LGBTQ+ δικαιώματα βρίσκεται ξανά υπό πίεση.
THE LIFO TEAM