Διαδηλώσεις εναντίον του Πούτιν στην Αρμενία

Διαδηλώσεις εναντίον του Πούτιν στην Αρμενία Facebook Twitter
0

Φωνάζοντας «Πούτιν, φύγε» και «Όχι στη Σοβιετική Ένωση», εκατοντάδες Αρμένιοι βγήκαν στους δρόμους του Ερεβάν διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου. Στο πνεύμα των διαδηλώσεων στην Ουκρανία, οι ακτιβιστές στο Ερεβάν καλούν την κυβέρνησή τους να μην υποκύψει στις πιέσεις του Κρεμλίνου για στενότερη συνεργασία με τη Μόσχα και παράλληλη απομάκρυνση από την Ευρώπη.

 

Αναφερόμενος πάντως στις διαδηλώσεις στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε πως δεν έχουν άμεση σχέση με τη μη υπογραφή του συμφώνου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.«Κατά την άποψή μου, όλο αυτό είναι μια προσπάθεια να αποσταθεροποιηθεί η παρούσα και, θέλω να το τονίσω, νόμιμη κυβέρνηση της Ουκρανίας. Κι επιπλέον, αυτό που συμβαίνει τώρα δεν έχει καμία σχέση με επανάσταση. Είναι μια πολύ καλά προετοιμασμένη διαμαρτυρία που κατά τη γνώμη μου είχε ετοιμαστεί όχι για τώρα, αλλά για την προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2015», σχολίασε ο Ρώσος πρόεδρος. 


Οι διαδηλωτές στο Ερεβάν προσπάθησαν να επιδώσουν στην κυβέρνηση ψήφισμα κατά της ένταξης της Αρμενίας στην τελωνειακή ένωση με τη Ρωσία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM