Διάβημα διαμαρτυρίας της Άγκυρας στη Στοκχόλμη για «τρομοκρατική προπαγάνδα»

Διάβημα διαμαρτυρίας της Άγκυρας στη Στοκχόλμη για «τρομοκρατική προπαγάνδα» Facebook Twitter
0

Διάβημα διαμαρτυρίας από την Τουρκία στον Σουηδό επιτετραμμένο στην Άγκυρα για «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Σουηδό διπλωμάτη ώστε να του επιδοθεί το διάβημα στο οποίο εκφράζεται η «έντονη αντίδραση» της Τουρκίας για τα τεκταινόμενα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κουρδικής ομάδας στη Στοκχόλμη, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν καταθέσει αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αντιμετωπίζουν την αντίθεση της Τουρκίας, η οποία κατηγορεί το Ελσίνκι και τη Στοκχόλμη ότι υποστηρίζουν ομάδες που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές.

Οι τρεις χώρες υπέγραψαν συμφωνία τον περασμένο μήνα για να άρει η Άγκυρα το βέτο με αντάλλαγμα υποσχέσεις που έλαβε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για εξαγωγές όπλων.

Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ξεκαθαρίσει πως η τουρκική πλευρά θα «παγώσει» τη διαδικασία ένταξης - εκ νέου - σε περίπτωση που οι δύο χώρες δεν εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους.

Ιδιαίτερα επικριτικός, δε, είχε εμφανιστεί κατά της Σουηδίας σημειώνοντας πως ήδη «δεν δείχνει καλή εικόνα». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ και Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM