Δεύτερος θάνατος στις ΗΠΑ που συνδέεται με το άτμισμα

Δεύτερος θάνατος στις ΗΠΑ που συνδέεται με το άτμισμα Facebook Twitter
0

Δεύτερος θάνατος σημειώθηκε στις ΗΠΑ από σοβαρή πνευμονοπάθεια που συνδέεται με το άτμισμα, σύμφωνα με τους επικεφαλής υγείας της πολιτείας του Όρεγκον.


Το άτομο φέρεται να αρρώστησε μετά τη δοκιμή σκευάσματος που αγόρασε από φαρμακείο προϊόντων κάνναβης για λόγους ψυχαγωγίας. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος θάνατος από άτμισμα σημειώθηκε τον Αύγουστο στο Ιλινόις.

Ειδικοί ερευνούν τη μυστηριώδη πνευμονοπάθεια που συνδέεται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής περί τους 200 ανθρώπους στις ΗΠΑ. Πολλές από τις περιπτώσεις – οι οποίες ήρθαν στην επιφάνεια κατά τα τέλη Ιουνίου - περιλαμβάνουν το άτμισμα της ουσίας THC, την κύρια δραστική ουσία στην κάνναβη, ανέφεραν εμπειρογνώμονες από τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ.

  

Η υπουργός Υγείας του Όρεγκον, Άνν Τόμας, δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές εάν η ασθένεια του τελευταίου θύματος προκλήθηκε από μολυσματικές ουσίες, συστατικά από το υγρό ή από την ίδια τη συσκευή ατμίσματος. Η ίδια είπε ότι ο ασθενής που πέθανε τον Ιούλιο νοσηλεύτηκε και τέθηκε σε αναπνευστική υποστήριξη. Σύμφωνα με την ίδια, η κατάστασή του επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα. 


Στο μεταξύ η εφημερίδα Washington Post ανέφερε ότι επίσημοι φορείς Υγείας συνέδεσαν την ασθένεια με έλαιο που προέρχεται από την βιταμίνη Ε και η οποία βρέθηκε σε δείγματα προϊόντων μαριχουάνας που χρησιμοποιήθηκαν από τα θύματα. Η αιτία της μυστηριώδους ασθένειας μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί, ωστόσο σε όλες τις περιπτώσεις συνδέεται με κάποιο τρόπο με το άτμισμα.

Οι πάσχοντες είχαν συμπτώματα όπως βήχα, δύσπνοια και κόπωση, καθώς και σε μερικές περιπτώσεις εμετό και διάρροια. Δεν υπήρξε καμία ένδειξη μολυσματικής ασθένειας από ιό ή βακτηρίδια. Οι επίσημες Αρχές Υγείας έχουν παραγγείλει εργαστηριακούς ελέγχους σε δείγματα υγρών ατμίσματος με σκοπό την ταυτοποίηση των βλαβερών ουσιών. 


Μία «μαύρη αγορά» είναι γνωστό ότι διαθέτει προϊόντα που περιέχουν THC, τα οποία πωλούνται νόμιμα μέσω ιατρικών διαγνωστικών μαριχουάνας σε ορισμένες πολιτείες. Η Αμερικανική Ένωση Ατμιστών κατηγόρησε τις πρόσφατες ασθένειες σε παράνομες συσκευές ατμίσματος που περιέχουν THC. Παράλληλα, ο Dr Brian King από το γραφείο του CDC για το κάπνισμα και την υγεία προειδοποίησε ότι δεν θα έπρεπε το άτμισμα να θεωρηθεί ασφαλές. «Υπάρχουν διάφορα επιβλαβή συστατικά που έχουν ταυτοποιηθεί, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά λεπτών σωματιδίων, των βαρέων μετάλλων και χημικών ουσιών που προκαλούν καρκίνο όπως ο μόλυβδος», ανέφερε.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM