Δεύτερος θάνατος στις ΗΠΑ που συνδέεται με το άτμισμα

Δεύτερος θάνατος στις ΗΠΑ που συνδέεται με το άτμισμα Facebook Twitter
0

Δεύτερος θάνατος σημειώθηκε στις ΗΠΑ από σοβαρή πνευμονοπάθεια που συνδέεται με το άτμισμα, σύμφωνα με τους επικεφαλής υγείας της πολιτείας του Όρεγκον.


Το άτομο φέρεται να αρρώστησε μετά τη δοκιμή σκευάσματος που αγόρασε από φαρμακείο προϊόντων κάνναβης για λόγους ψυχαγωγίας. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος θάνατος από άτμισμα σημειώθηκε τον Αύγουστο στο Ιλινόις.

Ειδικοί ερευνούν τη μυστηριώδη πνευμονοπάθεια που συνδέεται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής περί τους 200 ανθρώπους στις ΗΠΑ. Πολλές από τις περιπτώσεις – οι οποίες ήρθαν στην επιφάνεια κατά τα τέλη Ιουνίου - περιλαμβάνουν το άτμισμα της ουσίας THC, την κύρια δραστική ουσία στην κάνναβη, ανέφεραν εμπειρογνώμονες από τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ.

  

Η υπουργός Υγείας του Όρεγκον, Άνν Τόμας, δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές εάν η ασθένεια του τελευταίου θύματος προκλήθηκε από μολυσματικές ουσίες, συστατικά από το υγρό ή από την ίδια τη συσκευή ατμίσματος. Η ίδια είπε ότι ο ασθενής που πέθανε τον Ιούλιο νοσηλεύτηκε και τέθηκε σε αναπνευστική υποστήριξη. Σύμφωνα με την ίδια, η κατάστασή του επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα. 


Στο μεταξύ η εφημερίδα Washington Post ανέφερε ότι επίσημοι φορείς Υγείας συνέδεσαν την ασθένεια με έλαιο που προέρχεται από την βιταμίνη Ε και η οποία βρέθηκε σε δείγματα προϊόντων μαριχουάνας που χρησιμοποιήθηκαν από τα θύματα. Η αιτία της μυστηριώδους ασθένειας μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί, ωστόσο σε όλες τις περιπτώσεις συνδέεται με κάποιο τρόπο με το άτμισμα.

Οι πάσχοντες είχαν συμπτώματα όπως βήχα, δύσπνοια και κόπωση, καθώς και σε μερικές περιπτώσεις εμετό και διάρροια. Δεν υπήρξε καμία ένδειξη μολυσματικής ασθένειας από ιό ή βακτηρίδια. Οι επίσημες Αρχές Υγείας έχουν παραγγείλει εργαστηριακούς ελέγχους σε δείγματα υγρών ατμίσματος με σκοπό την ταυτοποίηση των βλαβερών ουσιών. 


Μία «μαύρη αγορά» είναι γνωστό ότι διαθέτει προϊόντα που περιέχουν THC, τα οποία πωλούνται νόμιμα μέσω ιατρικών διαγνωστικών μαριχουάνας σε ορισμένες πολιτείες. Η Αμερικανική Ένωση Ατμιστών κατηγόρησε τις πρόσφατες ασθένειες σε παράνομες συσκευές ατμίσματος που περιέχουν THC. Παράλληλα, ο Dr Brian King από το γραφείο του CDC για το κάπνισμα και την υγεία προειδοποίησε ότι δεν θα έπρεπε το άτμισμα να θεωρηθεί ασφαλές. «Υπάρχουν διάφορα επιβλαβή συστατικά που έχουν ταυτοποιηθεί, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά λεπτών σωματιδίων, των βαρέων μετάλλων και χημικών ουσιών που προκαλούν καρκίνο όπως ο μόλυβδος», ανέφερε.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ