Δεύτερο δημοψήφισμα για το Βrexit θέλει ο Σαντίκ Καν

Δεύτερο δημοψήφισμα για το Βrexit θέλει ο Σαντίκ Καν Facebook Twitter
EPA
0

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Παράλληλα, επικρίνει την διαχείριση των διαπραγματεύσεων για το Brexit από την βρετανική κυβέρνηση.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Observer, ο Σαντίκ Kαν γράφει ότι έξι μήνες πριν από την προγραμματισμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, οι δύο προοπτικές που εμφανίζονται είναι είτε μία «κακή συμφωνία» αποχώρησης ή μία έξοδος «χωρίς συμφωνία».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου και στέλεχος του Εργατικού Κόμματος δηλώνει ότι αν και είχε ταχθεί κατά του Brexit και είχε πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση, είχε «αποδεχθεί την βούληση του βρετανικού λαού» μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Αν και δεν περίμενε ποτέ ότι θα υποστηρίξει την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, o Σαντίκ Καν εξηγεί ότι ανησυχεί όλο και περισσότερο για τον χαώδη τρόπο με τον οποίο προσεγγίζονται οι διαπραγματεύσεις «έχοντας αποτελματωθεί εν μέσω σύγχυσης και αδιεξόδου».

Αναφερόμενος στις προοπτικές μίας «κακής συμφωνίας» ή μίας εξόδου «χωρίς συμφωνία», ο Σαντίκ Καν θεωρεί ότι «και τα δύο σενάρια απέχουν ένα εκατομμύριο μίλια από τις υποσχέσεις που δόθηκαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του δημοψηφίσματος, εκθέτοντας περαιτέρω τα ψέματα και τις αναλήθειες που πουλήθηκαν στο κοινό.

Δεν πιστεύω ότι η Τερέζα Μέι έχει την εντολή να στοιχηματίζει με τέτοιον κατάφωρο τρόπο την βρετανική οικονομία και τις ζωές των ανθρώπων», γράφει ο δήμαρχος του Λονδίνου. 

Με πληροφορίες από Observer, BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ουκρανία: «Χτυπήσαμε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία» με πυραύλους Storm Shadow - Γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο

«Τα αποτελέσματα του πλήγματος αποτιμώνται» αναφέρει το ουκρανικό γενικό επιτελείο - «Δύο νεκροί» από την αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM
Σαναέ Τακαΐτσι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει

Διεθνή / Σαναέ Τακαΐτσι: Από μηχανόβια και ντράμερ στην κορυφή της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής της Ιαπωνίας

Η ίδια δηλώνει εργασιομανής, θαυμάστρια της Θάτσερ και αποφεύγει να μιλά για ζητήματα ισότητας φύλου - Ποια είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας;
LIFO NEWSROOM