LIVE!

Deutche Bank: Ανησυχία μετά τις αλλαγές στο πρόγραμμα μπόνους των υπαλλήλων

Deutche Bank: Ανησυχία μετά τις αλλαγές στο πρόγραμμα μπόνους των υπαλλήλων Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε αλλαγές στο πρόγραμμα μπόνους της, δίνοντας πλέον μεγαλύτερη έμφαση σε μη οικονομικούς παράγοντες, όπως η ομαδικότητα, σε μία κίνηση που προκάλεσε νευρικότητα στις τάξεις της τράπεζας.

Η γερμανική τράπεζα θα αξιολογεί πλέον τους υπαλλήλους του σε πέντε άξονες, αντί για τρεις, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Μιλώντας στο Bloomberg υπό τον όρο της ανωνυμίας, άτομα με επίγνωση της κατάστασης δήλωσαν ότι οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν το συνολικό μέγεθος της δεξαμενής μπόνους, αλλά μπορεί να επιφέρουν αλλαγές στις ατομικές αμοιβές.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του Bloomberg, η απόφαση έχει προκαλέσει ανησυχία εντός της τράπεζας, η οποία από την πλευρά της αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Στον τραπεζικό κόσμο, τα μπόνους μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό μέρος των ετήσιων απολαβών ενός στελέχους. Έτσι, τα μπόνους είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα που μπορεί να λάβει η Deutsche Bank για να τονώσει το ηθικό του προσωπικού, ιδίως των υπαλλήλων της επενδυτικής τράπεζας, η οποία συνήθως παράγει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του ομίλου.

Οι προκαταρκτικές συζητήσεις σχετικά με τις αμοιβές μπόνους ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα και η τελική απόφαση έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο, όπως ανέφεραν οι πηγές.

Η Deutsche Bank αναμένεται να έχει καθαρά κέρδη περίπου 4 δισ. ευρώ για το 2024, αριθμός ελαφρώς μικρότερος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Για το 2023, η Deutsche Bank μείωσε τη συνολική δεξαμενή μπόνους της, μετά από μία κακή χρονιά για τον επενδυτικό βραχίονα του ομίλου. Παράλληλα, ένας υπάλληλος εισέπραξε περισσότερα από 14 εκατ. ευρώ σε μπόνους, καθιστώντας τον το καλύτερα αμειβόμενο εργαζόμενο στη γερμανική τράπεζα εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.

Τα τελευταία χρόνια, η Deutsche Bank έχει αφήσει πίσω της τη λιτότητα που χαρακτήρισε την περίοδο μετά την οικονομική κρίση του 2008-9. Τότε, η ημέρα ανακοίνωσης των ετήσιων μπόνους είχε γίνει γνωστή ως η «ημέρα των μούτρων», λόγω της απογοήτευσης που προκαλούσε στους εργαζόμενους.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM