Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο ύποπτος για την επίθεση στη Νέα Υόρκη συνδέεται με μαχητές στο Μπανγκλαντές

Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο ύποπτος για την επίθεση στη Νέα Υόρκη συνδέεται με μαχητές στο Μπανγκλαντές Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA/JASON SZENES
0

Το Μπανγκλαντές δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να συνδέει τον δράστη της επίθεσης τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη Ακάγιεντ Ουλά με μαχητές στη χώρα αυτή, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας.

«Συλλέξαμε στοιχεία και πληροφορίες από τα μέλη της οικογένειάς του, την σύζυγό του, τον πεθερό του και την πεθερά του», δήλωσε ο επικεφαλής της μονάδας της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Μπανγκλαντές Μονιρούλ Ισλάμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

«Στο Μπανγκλαντές δεν βρήκαμε να υπάρχει κανένας σύνδεσμος και δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε κανέναν συνεργάτη του που να ήταν ή να είναι αναμεμειγμένος σε οποιεσδήποτε τρομοκρατικές οργανώσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε βάρος του 27χρονου ασκήθηκε χθες δίωξη για οπλοκατοχή, υποστήριξη τρομοκρατικής ενέργειας και τρομοκρατική απειλή ενώ ενδέχεται να ασκηθεί δίωξη και με βάση την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Ο Ουλά, που κατάγεται από το Μπαγκλαντές και είναι μόνιμα εγκατεστημένος στις ΗΠΑ από το 2011, συνελήφθη την Δευτέρα, μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετήσει επάνω του, σε μια υπόγεια διάβαση, ανάμεσα στην Τάιμς Σκουέρ και τον σταθμό λεωφορείων Πορτ Οθόριτι.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο ίδιος, στην κοιλιακή χώρα και τα χέρια, καθώς και άλλοι τρεις άνθρωποι, που φέρουν μόνο ελαφρά τραύματα.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο υποστήριξε ότι ο δράστης «εμπνεύστηκε» την πράξη του από τζιχαντιστικές οργανώσεις και ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω του Διαδικτύου. Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ουλά είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να εκδικηθεί για τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και αλλού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM