Στα 16 δεν ήξερε ούτε ανάγνωση και δέκα χρόνια μετά παίρνει πτυχίο πανεπιστημίου

Δεν μπορούσε να διαβάσει στα 16 της και 10 χρόνια μετά παίρνει πτυχίο πανεπιστημίου Facebook Twitter
Φωτ.: Chloe McRoberts / BBC
0

Πτυχίο πανεπιστημίου και μάλιστα με καλό βαθμό κατάφερε να αποκτήσει μια νεαρή κοπέλα στα 26 της χρόνια, παρόλο που πριν από περίπου 10 χρόνια δεν μπορούσε καν να διαβάσει ή να γράψει.

Η Κλόε ΜακΡόμπερτς από τη Βρετανία θα παραλάβει το πτυχίο κοινωνικής εργασίας της από το Glasgow Caledonian University μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

Η 26χρονη εγκατέλειψε το σχολείο λόγω ΔΕΠΥ (διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας), αλλά ξεκίνησε ξανά από το μηδέν μέσω ενός ειδικού προγράμματος. Τώρα, θέλει να υποστηρίξει και άλλα παιδιά που δυσκολεύονται. 

«Όταν έφτασα περίπου στην έκτη δημοτικού, ο πατέρας μου είχε πεθάνει, πράγμα που έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα. Είχα πάντα προβλήματα στην τάξη, και δεν ήταν μόνο η ανάγνωση, η γραφή και οι αριθμοί. Η συμπεριφορά μου ήταν αρκετά ασταθής και αργότερα διαγνώστηκα με ΔΕΠΥ», είπε χαρακτηριστικά. 

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εξακολουθούσε να μην έχει πρόσβαση στη μαθησιακή υποστήριξη που χρειαζόταν: «Δεν μπορούσα να καθίσω και να δουλέψω στην τάξη, αλλά ήθελα τόσο πολύ να είμαι εκεί. Ήταν σαν τα πράγματα να έβγαζαν νόημα μέσα στο μυαλό μου [...] Δημιουργήθηκε τόση απογοήτευση μέσα μου».

Η μητέρα της Κλόε παραιτήθηκε ακόμη και από τη δουλειά της για να τη στηρίξει αλλά τελικά η νεαρή δεν έμαθε διάβασμα ή γραφή.

Λίγο καιρό μετά, μέσω ενός ειδικού προγράμματος, η Κλόε ξεκίνησε και πάλι την προσπάθεια: «Με πήγαν πίσω στα βασικά. Έμαθα πράγματα όπως το αλφάβητο, ακόμη και την ανάπτυξη της μυϊκής δύναμης στο χέρι μου για να μπορώ να γράφω».

Παρόλο που ένιωθε ότι είχε μείνει πίσω από τους συνομηλίκους της, ήταν αποφασισμένη να καλύψει το χαμένο έδαφος.

«Ήξερα ότι είχα τη διάθεση [να πάω στο πανεπιστήμιο], αλλά φαινόταν τόσο μακρινό. Μου πήρε πάνω από 10 χρόνια για να φτάσω εκεί. Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου», είπε η 26χρονη. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραίτηση Μπάιντεν: Ο Μακρόν τον επαινεί για το «θάρρος» και την «αίσθηση καθήκοντος»

Διεθνή / Παραίτηση Μπάιντεν: Ο Μακρόν τον επαινεί για το «θάρρος» και την «αίσθηση καθήκοντος»

Επιστολή του Γάλλου προέδρου στον Αμερικανό ομόλογό του, μετά την παραίτησή του από την εκλογική μάχη - Οι «ιστορικές σχέσεις» ΗΠΑ - Γαλλίας ελπίζω να διατηρηθούν, αναφέρει ο Μακρόν
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γάζα: Φάταχ και Χαμάς συμφώνησαν να σχηματιστεί «προσωρινή κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης»

Διεθνή / Γάζα: Φάταχ και Χαμάς συμφώνησαν να σχηματιστεί «προσωρινή κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης»

«Το σημαντικότερο είναι η συμφωνία που προβλέπει σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης εθνικής συμφιλίωσης για τη μεταπολεμική διακυβέρνηση της Γάζας» δήλωσε κινέζος υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Κάμαλα Χάρις: Υπερήφανη διότι εξασφάλισε την ευρεία υποστήριξη που είναι απαραίτητη για να γίνει η υποψήφια

Διεθνή / Κάμαλα Χάρις: Εξασφάλισε την ευρεία υποστήριξη που είναι απαραίτητη για να γίνει υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ

«Ανυπομονώ να μπορέσω σύντομα να αποδεχθώ επίσημα» το χρίσμα, σημείωσε η Κάμαλα Χάρις αφού έγινε γνωστό ότι η πλειοψηφία των αντιπροσώπων στο συνέδριο των Δημοκρατικών θα την στηρίξουν
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Αριστερός βουλευτής παίζει «πέτρα μολύβι ψαλίδι χαρτί» για να μη χαιρετίσει ακροδεξιό

Διεθνή / Γαλλία: Αριστερός βουλευτής παίζει «πέτρα μολύβι ψαλίδι χαρτί» για να μη χαιρετήσει ακροδεξιό

Ο αριστερός Γάλλος βουλευτής Φρανσουά Πικεμάλ κάνει τη χειρονομία από το γνωστό παιχνίδι για να αποφύγει τη χειραψία με τον νεοδιορισθέντα Φλαβιέν Τερμέ του Εθνικού Μετώπου
LIFO NEWSROOM