«Δεν ήξερα ότι ήταν αρχαίο μνημείο», είπε ο τουρίστας που χάραξε το όνομά του στο Κολοσσαίο

Ζήτησε συγγνώμη ο τουρίστας που χάραξε το όνομά του στο Κολοσσαίο - «Δεν ήξερα ότι ήταν αρχαίο μνημείο» Facebook Twitter
Φωτ.: YouTube
0

Ζήτησε συγγνώμη ο τουρίστας που είχε χαράξει τα αρχικά του ονόματός του και της κοπέλας του σε τοίχο του Κολοσσαίου.

Ο τουρίστας δήλωσε πως η συγκεκριμένη του ενέργεια με το χάραγμα των ονομάτων σε τοίχο του Κολοσσαίου οφείλεται σε άγνοια της ιστορικής πραγματικότητας. Πρόκειται για τον 25χρονο Ιβάν Ντιμιτρόφ. Είναι γυμναστής από τη Βουλγαρία και ζει μόνιμα στο Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας.

Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και τους κατοίκους της Ρώμης, ο Ιβάν Ντιμιτρόφ ζητά συγγνώμη από όλους όσοι «με προσήλωση και θυσίες προστατεύουν την ανεκτίμητη ιστορική και πολιτιστική αξία του Κολοσσαίου» ενώ, παράλληλα, προσθέτει ότι «δεν είχε καταλάβει ότι βρισκόταν στον πασίγνωστο αυτόν χώρο και μόνον στην συνέχεια πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο για αρχαίο μνημείο».

Ο 25χρονος στη σύντομη επιστολή του ζητά συγγνώμη «από τους Ιταλούς αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο» για τη ζημία που προκάλεσε σε ένα μνημείο «το οποίο, εκ των πραγμάτων, αποτελεί μέρος της διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς», όπως υπογραμμίζει.

Ο τουρίστας μπόρεσε να ταυτοποιηθεί ύστερα από μεγάλη προσπάθεια της ιταλικής αστυνομίας, της Ιταλικής Ένωσης Ξενοδόχων και των εργαζομένων στο Κολοσσαίο. Πρόκειται να του επιβληθεί πρόστιμο ύψους 18.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM