Δελφίνια εκβράστηκαν νεκρά κατά την τουρκική άσκηση Γαλάζια Πατρίδα

Δελφίνια εκβράστηκαν νεκρά κατά την τουρκική άσκηση Γαλάζια Πατρίδα Facebook Twitter
0

Ανησυχία και πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι 13 δελφίνια εκβράστηκαν νεκρά, χωρίς να φέρουν εμφανή ίχνη τραυματισμού σε ακτές νησιών του Αιγαίου τις τελευταίες εβδομάδες.


Συγκεκριμένα, 13 δελφίνια εκβράστηκαν νεκρά, χωρίς να φέρουν εμφανή ίχνη τραυματισμού.

Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός, καθώς αυτή την περίοδο ο αντίστοιχος αριθμός νεκρών δελφινιών αντιστοιχεί συνήθως σε δύο νεκρά δελφίνια.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, τα έξι από αυτά εντοπίστηκαν στις βόρειες ακτές της Σάμου.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου, Αναστασία Μήλιου, πρόκειται για δελφίνια που δεν φέρουν ίχνη ηθελημένης θανάτωσης, ούτε κάποιας σοβαρής ασθένειας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα τα ζώα ήταν νεαρής ηλικίας και δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να δικαιολογεί τον θάνατό τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής ο θάνατος τους πιθανά να συνδέεται με την συνεχή και ανεξέλεγκτη χρήση σόναρ που έκαναν οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια της άσκησης Γαλάζια Πατρίδα όταν 100 και πλέον πλοία κατέπλευσαν στο Αιγαίο, ενώ κατά την άσκηση έγιναν και βολές με πραγματικά πυρά.

Τόσο τα σημεία στα οποία εκβράστηκαν τα νεκρά δελφίνια, όσο και η χρονική περίοδος του θανάτου τους, που συμπίπτει χρονικά με την τουρκική άσκηση ενισχύει το παραπάνω σενάριο.

Σημειώνεται ότι έρευνες έχουν καταδείξει ότι η χρήση σόναρ προκαλεί έντονη υποβρύχια ηχορύπανση, ασκώντας τεράστια πίεση με καταστροφικές συνέπειες στο θαλάσσιο οικοσύστημα και κυρίως στα θαλάσσια θηλαστικά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM