Δεκάδες μηνύσεις από συγγενείς ηλικιωμένων που πέθαναν σε οίκους ευγηρίας στη Λομβαρδία

Δεκάδες μηνύσεις από συγγενείς ηλικιωμένων που πέθαναν σε οίκους ευγηρίας στη Λομβαρδία Facebook Twitter
0

Πενήντα μηνύσεις κατέθεσαν σήμερα το πρωί στην εισαγγελία του Μπέργκαμο συγγενείς ηλικιωμένων που έχασαν την ζωή τους από την covid 19 σε οίκους ευγηρίας της Λομβαρδίας.

Σε κινητοποίησή τους έξω από την εισαγγελία, δεκάδες άνθρωποι επανέλαβαν ότι ζητούν να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη και να εξακριβωθεί για ποιο λόγο πολλοί ασθενείς με κορωνοϊό -κυρίως στην Λομβαρδία- μεταφέρθηκαν από τα νοσοκομεία της περιοχής αυτής σε οίκους ευγηρίας.

Οι συγγενείς των θυμάτων υπογραμμίζουν ότι δεν μπόρεσαν να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα τα οποία, αν η κατάσταση είχε τύχει καλύτερου και πιο προσεκτικού χειρισμού, πιθανότατα θα ήταν ακόμη εν ζωή.

Οι δικηγόροι, οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση, δήλωσαν ότι πρόκειται να κατατεθούν τουλάχιστον άλλες διακόσιες μηνύσεις. Έως τώρα, ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα δεν έχει αναλάβει ουσιαστικά καμία ευθύνη για την όλη αυτή τραγική υπόθεση. Στις τόσες αρνητικές κριτικές που έχει δεχθεί, απαντά ότι «και άλλες περιφέρειες της Ιταλίας υιοθέτησαν την ίδια πρακτική» ενώ υπενθυμίζει παράλληλα ότι «όλα αυτά συνέβησαν σε ημέρες αφόρητης πίεσης».

Ο Λούκα Φούσκο, όμως, πρόεδρος της επιτροπής που δημιούργησαν οι συγγενείς των θυμάτων, τονίζει ότι «οι αρμόδιες αρχές ψεύδονται συνεχώς» και ότι «το σύστημα υγείας της Λομβαρδίας δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Εισαγγελική έρευνα για την απουσία «κόκκινης ζώνης»

Στο μεταξύ, εισαγγελική έρευνα στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας αναμένεται να διαπιστώσει για ποιο λόγο δεν δημιουργήθηκε άμεσα, τον Φεβρουάριο, «κόκκινη ζώνη» στα χωριά Αλτσάνο και Νέμπρο, τα οποία μετατράπηκαν σε μια από τις κεντρικές εστίες μόλυνσης του κορωνοϊού στη χώρα.

Η ιταλική δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφανθεί αν η ευθύνη για τους ελλιπείς και λανθασμένους χειρισμούς είναι του περιφερειάρχη Ατίλιο Φοντάνα, ή της κυβέρνησης Κόντε.

Ο περιφερειάρχης κατέθεσε ήδη για την σχετική υπόθεση, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται και η κατάθεση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, του υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και της υπουργού Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή / «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Η κίνηση εντάσσεται στη Vision 2030 του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας από το πετρέλαιο και στον πλήρη μετασχηματισμό της σαουδαραβικής κοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Τι είναι αυτό που πραγματικά τον έπεισε να εγκαταλείψει επιτέλους το Royal Lodge, την ώρα που υπήρχαν πολλαπλές οικογενειακές και πολιτικές πιέσεις και ο ίδιος θεωρούσε ότι μια δημόσια αποχώρηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως παραδοχή ενοχής
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

Διεθνή / Ο Τραμπ θα διατάξει έρευνα για τις φερόμενες σχέσεις Έπσταϊν και Κλίντον

«Ο Έπσταϊν ήταν Δημοκρατικός, και είναι πρόβλημα των Δημοκρατικών...Όλοι ξέρουν για αυτόν. Μην χάνετε τον χρόνο σας με τον Τραμπ. Έχω μια χώρα να διοικήσω!», έγραψε σε ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
«Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Διεθνή / «Πράσινη ζώνη» και «κόκκινη ζώνη»: Tο αμερικανικό σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη της Γάζας

Κεντρικό στοιχείο του αμερικανικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία μιας διεθνούς δύναμης σταθεροποίησης, που προβλέπεται να στηριχθεί κυρίως σε ευρωπαϊκά στρατεύματα
LIFO NEWSROOM