Δέκα έως 20 αγνοούμενοι στα συντρίμμια της γέφυρας στη Γένοβα

Δέκα έως 20 αγνοούμενοι στα συντρίμμια της γέφυρας στη Γένοβα Facebook Twitter
EPA
0

Δέκα με 20 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο A10 της Γένοβας, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία της πόλης, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 38.

Στο μεταξύ στην Ιταλία συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη δραματική κατάρρευση της οδογέφυρας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε σήμερα ότι «το 2015 η τότε κυβέρνηση Ρέντσι πέρασε "νύχτα" μέτρο για να παραταθεί η ανάθεση εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων σε εταιρία του Mπενετόν, αγνοώντας κάθε κανόνα του υγιούς ανταγωνισμού».

«Αυτό έγινε για να εξασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις για την προεκλογική εκστρατεία. Εμένα την εκστρατεία μου δεν την πλήρωσε ο Μπενετόν και είμαι ελεύθερος να καταγγείλω τις συμβάσεις αυτές», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

Παράλληλα επανέλαβε ότι είναι βέβαιος ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να πληρώσει κυρώσεις για την καταγγελία της σύμβασης, διότι κάτι τέτοιο προβλέπεται μόνον όταν δεν υπάρχει βάσιμη αιτία.

Ο Ματέο Σαλβίνι, αρχηγός της Λέγκα, υπουργός Εσωτερικών και επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κόντε, τόνισε ότι «χρειάζεται θράσος για να ζητάς χρήματα -σε περίπτωση ακύρωσης της σύμβαση εκμετάλλευσης- την ώρα που υπάρχουν ακόμη θύματα που πρέπει να αναγνωριστούν στα νεκροτομεία».

Αναφερόταν στο αίτημα της εταιρίας Atlantis, να της δοθεί αποζημίωση σε περίπτωση ακύρωσης της σύμβασης που υπέγραψε με το δημόσιο.

Ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, με ανάρτησή του στο Facebook, κατηγόρησε τον Ντι Μάιο ότι «ή ψεύδεται, ή προσπαθεί να εκμεταλλευθεί, με ασύλληπτο τρόπο, την τραγωδία αυτή.

Η κυβέρνησή μου δεν πήρε ούτε ένα λεπτό του ευρώ από τους κυρίους αυτούς, οι οποίοι δεν πλήρωσαν την προεκλογική μου εκστρατεία και ούτε εκείνη του Δημοκρατικού Κόμματος», έγραψε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η κηδεία των θυμάτων της τραγωδίας της Γένοβας θα τελεσθεί το Σάββατο παρουσία του ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM