Δασμοί: Το Πεκίνο προειδοποιεί για αντίποινα κατά χωρών που επιλέγουν τον «κατευνασμό» έναντι των ΗΠΑ

Δασμοί: Το Πεκίνο προειδοποιεί για αντίποινα κατά χωρών που επιλέγουν τον «κατευνασμό» έναντι των ΗΠΑ Facebook Twitter
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ / Φωτ: EPA, αρχείου
0

Η Κίνα εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της απέναντι σε χώρες που, όπως υποστηρίζει, επιλέγουν τον κατευνασμό στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το εμπόριο και τους τελωνειακούς δασμούς, προειδοποιώντας ότι δεν θα δεχθεί καμία συμφωνία που πλήττει τα κινεζικά συμφέροντα.

«Ο κατευνασμός δεν φέρνει ειρήνη και ο συμβιβασμός δεν φέρνει σεβασμό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, επισημαίνοντας πως κάθε συμφωνία εις βάρος της Κίνας «θα συναντήσει αποφασιστικά αντίμετρα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς που φθάνουν ως ακόμη και το 145% σε πολλά προϊόντα που εισάγονται στη χώρα του από την Κίνα, γεγονός που σημαίνει ότι οι δασμοί συνολικά φθάνουν το 245% σε κάποιες περιπτώσεις, για παράδειγμα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το Πεκίνο ανταπέδωσε επιβάλλοντας επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς 125% σε μέρος των αμερικανικών προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ.

Οι υπόλοιποι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προς το παρόν έναν πρόσθετο «βασικό» δασμό 10%, ενώ η επιβολή αυστηρότερων μέτρων έχει ανασταλεί για 90 ημέρες από τις 9 Απριλίου. Πολλές κυβερνήσεις βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον.

«Η επιδίωξη πρόσκαιρων συμφερόντων εις βάρος τρίτων τελικά θα στραφεί και εναντίον των δύο πλευρών, προκαλώντας παράλληλα ζημιά σε άλλους», κατέληξε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM