Covid free: Οι 4 χώρες του πλανήτη που δεν κατέγραψαν κρούσμα κορωνοϊού

Covid free: Οι 4 χώρες του πλανήτη που δεν κατέγραψαν κρούσμα κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Μικρονησία και τα νησιά Μάρσαλ, μαζί με το Ναούρου και το Τούβαλου, δύο άλλα νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού, είναι οι τέσσερις μοναδικές χώρες στον κόσμο όπου δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα covid-19.

Τρεις άλλες περιοχές στον Ειρηνικό Ωκεανό, η Τοκελάου, η Νιούε και τα νησιά Πίτκερν επίσης δεν έχουν καταγράψει κρούσματα. Η Τόκελαου και η Νιούε ανήκουν στη Νέα Ζηλανδία και τα νησιά Πίτκερν στη Βρετανία.

Οι δύο από τις τέσσερες χώρες παγκοσμίως όπου δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα covid-19, οι ομόσπονδες πολιτείες της Μικρονησίας και τα νησιά Μάρσαλ, ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να χαλαρώσουν τους περιορισμούς για την είσοδο στο έδαφός τους, δηλώνοντας έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον ιό.

Ο πρόεδρος της Μικρονησίας Ντέιβιντ Πανουέλο δήλωσε ότι εξετάζεται η ημερομηνία της 1ης Αυγούστου για το άνοιγμα των συνόρων της χώρας, που παραμένουν εντελώς κλειστά από την αρχή της πανδημίας, προκειμένου να ενθαρρύνει τους 100.000 των περίπου 600 νησιών του αρχιπελάγους να εμβολιαστούν κατά της covid-19.

«Η απόφαση να ανοίξουμε τα σύνορα του κράτους την 1η Αυγούστου ισοδυναμεί με την εκούσια απόφαση να επιτρέψουμε στην covid-19 να εισέλθει στις ομόσπονδες πολιτείες της Μικρονησίας λίγο αργότερα», παραδέχθηκε ο Πανουέλο σε ανακοίνωσή του.

Από την 1η Αυγούστου οι ταξιδιώτες θα μπορούν να εισέρχονται στη Μικρονησία με την προϋπόθεση ότι είναι εμβολιασμένοι και διαθέτουν αρνητικό τεστ.

Στο γειτονικό αρχιπέλαγος Μάρσαλ, που έχει 60.000 κατοίκους, η κυβέρνηση εξετάζει τη χαλάρωση των μέτρων για την είσοδο στη χώρα, τα οποία είναι μεταξύ των πιο αυστηρών παγκοσμίως.

Αυτή τη στιγμή όποιος ταξιδιώτης επιθυμεί να εισέρθει στο αρχιπέλαγος Μάρσαλ θα πρέπει να περάσει μία εβδομάδα καραντίνα στη Χονολουλού της Χαβάης και άλλες δύο στα Μάρσαλ.

Από τον Ιούνιο οι αρχές σκοπεύουν να καταργήσουν την υποχρέωση της καραντίνας στη Χονολουλού και να μειώσουν σε δέκα ημέρα αυτή στα νησιά Μάρσαλ, δήλωσε η γενική γραμματέας της κυβέρνησης Κίνο Κάμπουα.

«Δεν πιστεύω ότι είναι ρεαλιστικό και βιώσιμο να διατηρήσουμε το ισχύον καθεστώς», εκτίμησε η Κάμπουα. «Τώρα θα πρέπει πραγματικά να μιλήσουμε για τις επιπτώσεις της εισαγωγής του ιού στην κοινότητα και τα μέσα με τα οποία μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε και να τον προλάβουμε», εξήγησε η ίδια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / CNN: Δεν αναμένεται να υπογραφεί σήμερα συμφωνία μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να αναμένεται η υπογραφή της σήμερα, καθώς παραμένουν ανοιχτά κρίσιμα ζητήματα γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα και τις κυρώσεις
THE LIFO TEAM