Covid free: Οι 4 χώρες του πλανήτη που δεν κατέγραψαν κρούσμα κορωνοϊού

Covid free: Οι 4 χώρες του πλανήτη που δεν κατέγραψαν κρούσμα κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Μικρονησία και τα νησιά Μάρσαλ, μαζί με το Ναούρου και το Τούβαλου, δύο άλλα νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού, είναι οι τέσσερις μοναδικές χώρες στον κόσμο όπου δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα covid-19.

Τρεις άλλες περιοχές στον Ειρηνικό Ωκεανό, η Τοκελάου, η Νιούε και τα νησιά Πίτκερν επίσης δεν έχουν καταγράψει κρούσματα. Η Τόκελαου και η Νιούε ανήκουν στη Νέα Ζηλανδία και τα νησιά Πίτκερν στη Βρετανία.

Οι δύο από τις τέσσερες χώρες παγκοσμίως όπου δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα covid-19, οι ομόσπονδες πολιτείες της Μικρονησίας και τα νησιά Μάρσαλ, ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να χαλαρώσουν τους περιορισμούς για την είσοδο στο έδαφός τους, δηλώνοντας έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον ιό.

Ο πρόεδρος της Μικρονησίας Ντέιβιντ Πανουέλο δήλωσε ότι εξετάζεται η ημερομηνία της 1ης Αυγούστου για το άνοιγμα των συνόρων της χώρας, που παραμένουν εντελώς κλειστά από την αρχή της πανδημίας, προκειμένου να ενθαρρύνει τους 100.000 των περίπου 600 νησιών του αρχιπελάγους να εμβολιαστούν κατά της covid-19.

«Η απόφαση να ανοίξουμε τα σύνορα του κράτους την 1η Αυγούστου ισοδυναμεί με την εκούσια απόφαση να επιτρέψουμε στην covid-19 να εισέλθει στις ομόσπονδες πολιτείες της Μικρονησίας λίγο αργότερα», παραδέχθηκε ο Πανουέλο σε ανακοίνωσή του.

Από την 1η Αυγούστου οι ταξιδιώτες θα μπορούν να εισέρχονται στη Μικρονησία με την προϋπόθεση ότι είναι εμβολιασμένοι και διαθέτουν αρνητικό τεστ.

Στο γειτονικό αρχιπέλαγος Μάρσαλ, που έχει 60.000 κατοίκους, η κυβέρνηση εξετάζει τη χαλάρωση των μέτρων για την είσοδο στη χώρα, τα οποία είναι μεταξύ των πιο αυστηρών παγκοσμίως.

Αυτή τη στιγμή όποιος ταξιδιώτης επιθυμεί να εισέρθει στο αρχιπέλαγος Μάρσαλ θα πρέπει να περάσει μία εβδομάδα καραντίνα στη Χονολουλού της Χαβάης και άλλες δύο στα Μάρσαλ.

Από τον Ιούνιο οι αρχές σκοπεύουν να καταργήσουν την υποχρέωση της καραντίνας στη Χονολουλού και να μειώσουν σε δέκα ημέρα αυτή στα νησιά Μάρσαλ, δήλωσε η γενική γραμματέας της κυβέρνησης Κίνο Κάμπουα.

«Δεν πιστεύω ότι είναι ρεαλιστικό και βιώσιμο να διατηρήσουμε το ισχύον καθεστώς», εκτίμησε η Κάμπουα. «Τώρα θα πρέπει πραγματικά να μιλήσουμε για τις επιπτώσεις της εισαγωγής του ιού στην κοινότητα και τα μέσα με τα οποία μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε και να τον προλάβουμε», εξήγησε η ίδια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM