CNN: Η Μελάνια συμβούλεψε τον Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί την ήττα του- Της ίδιας άποψης και ο Κούσνερ

CNN: Η Μελάνια συμβούλεψε τον Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί την ήττα του- Της ίδιας άποψης και ο Κούσνερ Facebook Twitter
EPA
0

Ακόμη και άτομα του στενού κύκλου του Ντόναλντ Τραμπ έχουν αρχίσει να τον συμβουλεύουν ότι πρέπει πλέον να αναγνωρίσει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές. Ανάμεσά τους και η σύζυγός του, Μελάνια.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έχει συμβουλεύσει τον πρόεδρο ότι είναι ώρα να αποδεχθεί την ήττα, ενώ της ίδιας άποψης είναι και ο Τζάρεντ Κούσνερ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN.

Αν και η Μελάνια Τραμπ δεν έχει σχολιάσει δημόσια το εκλογικό αποτέλεσμα, σε ιδιωτικές συζητήσεις πήρε θέση. «Είπε τη γνώμη της, όπως κάνει συχνά», ανέφερε πηγή του αμερικανικού δικτύου.

Αλλά και ο Κούσνερ, ο γαμπρός και υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ, τον προσέγγισε προκειμένου να του προτείνει να αναγνωρίσει την ήττα του, σύμφωνα με δύο άλλες πηγές του CNN. Ο εκπρόσωπος του επιτελείου του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, διέψευσε ότι ο Κούσνερ έκανε τέτοια κίνηση, υποστηρίζοντας ότι αντιθέτως τον συμβούλευσε να χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά μέσα που έχει. Όμως το αμερικανικό δίκτυο επιμένει ότι είναι ακριβείς οι πληροφορίες του.

Από την άλλη όμως, οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του Τραμπ, Ντόναλντ τζούνιορ και Έρικ, συνεχίζουν τον «αγώνα» μέσω Twitter, με διαδοχικές αναρτήσεις στις οποίες κάνουν αναφορά για νοθεία και απάτη στις εκλογές, ενώ απαιτούν επανακαταμέτρηση ψήφων σε πολλές περιπτώσεις. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ, από τη στιγμή που ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος ηττήθηκε στις εκλογές, σύμφωνα με το Νο2 του επιτελείου των Δημοκρατικών, Κέιτ Μπέντινγκφιλντ.

Εξάλλου ο Τραμπ επιμένει πως οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει, ότι ο Μπάιντεν βιάστηκε να ανακηρύξει τη νίκη του, προαναγγέλλοντας ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η νομική μάχη για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος, σύμφωνα με το CNN, επιμένει να πιέζει τους δικηγόρους του να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, κάτι που θα καθυστερήσει την επίσημη επικύρωση των αποτελεσμάτων. Το Σάββατο ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου συζήτησε με τη νομική ομάδα για τα επόμενα βήματα.

Στο μεταξύ και κάποιοι Ρεπουμπλικανοί καλούν δημόσια τον Τραμπ να μην αναγνωρίσει την ήττα του. Η Λίντσεϊ Γκράχαμ, γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας και από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου, είπε πως ο Τραμπ δεν πρέπει να το κάνει αυτό. Αλλά και ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ υποστήριξε πως είναι πρόωρη μια τέτοια κίνηση.

Και ο Ρόι Μπλαντ, γερουσιαστής από το Μιζούρι, ακόμη και σήμερα δεν αναγνώριζε ότι ο Μπάιντεν είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος, επικαλούμενος τόσο τις νομικές προσφυγές από δικηγόρους του Τραμπ σε πολλές πολιτείες, όσο και τη συνεχιζόμενη καταμέτρηση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM