Βρήκε στο Facebook τα πατίνια της έπειτα από 40 χρόνια- Και είχαν ακόμη επάνω το όνομά της

Γυναίκα κρατά πατίνια Facebook Twitter
0

Όταν η Ρενέ Φόρσταλ έβαλε στα πόδια της τα φθαρμένα λευκά πατίνια, που φορούσε ως έφηβη, ήταν σαν να γύρισε στο παρελθόν. 

Είχαν περάσει δεκαετίες από την τελευταία φορά που έκανε πατίνια, αλλά πλησιάζοντας τα 60 αποφάσισε να κάνει άλλη μια προσπάθεια, προκειμένου να γυμναστεί λίγο και να γιορτάσει τα γενέθλια- ορόσημο. 

Η Φόρσταλ, καθηγήτρια καλλιτεχνικών σε σχολείο στο Χάλιφαξ του Καναδά, αγόρασε ένα νέο ζευγάρι, αλλά δεν εφάρμοζαν τέλεια, οπότε αποφάσισε να αναζητήσει το διαδίκτυο κάποιον που πουλάει κάποια παλιότερα πατίνια. 

Λίγες ημέρες μετά τα γενέθλιά της εντόπισε στο Facebook κάποιον με το όνομα Τζέιμς Μποντ, που πουλούσε ένα ζευγάρι παλιά πατίνια για 40 δολάρια. Ο άνδρας δεν ήξερε το μέγεθος- είχε σβηστεί- αλλά τα μέτρησε και το μήκος τους ήταν 10 ίντσες, όσο και το πόδι της Φόρσταλ. 

Βρήκε στο Facebook τα πατίνια της έπειτα από 40 χρόνια- Και είχαν ακόμη επάνω το όνομά της Facebook Twitter

Δύο ημέρες αργότερα πήγε στο σπίτι του Μποντ, κάθισε σε ένα σκαλί και φόρεσε τα πατίνια. Ήταν απίστευτο. Εφάρμοζαν στο πόδι της ακριβώς όπως τα πατίνια που είχε όταν ήταν έφηβη. Γιατί ήταν τα ίδια. 

Πριν από 40 χρόνια είχε πουλήσει τα roller skates της. Τώρα, σε ένα σκαλοπάτι έξω από το σπίτι ενός αγνώστου, τράβηξε τη «γλώσσα» των πατινιών και είδε ότι το όνομά της ήταν ακόμη γραμμένο εκεί. 

Επειδή η οικογένειά της ήταν πολυμελής, ο πατέρας της πάντα επέμενε τα παιδιά του να γράφουν τα ονόματά τους στα πράγματά τους, προκειμένου να μην τσακώνονται. Για αυτό είχε γράψει το όνομά της με κεφαλαία, στο εσωτερικό της «γλώσσας» με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. 

Βρήκε στο Facebook τα πατίνια της έπειτα από 40 χρόνια- Και είχαν ακόμη επάνω το όνομά της Facebook Twitter

«Δάκρυσα, γιατί κυριολεκτικά η ζωή μου πέρασε μπροστά από τα μάτια μου», είπε στον Guardian. Ακόμη θυμάται τη μητέρα της να της αγοράζει τα πατίνια όταν ήταν 16 ή 17 ετών, σε μια στιγμή της ζωής της που πάσχιζε με μια σημαντική προσωπική απώλεια. 

Τότε, έκανε πατίνια για να μένει λίγο μόνη της. Ήταν γλυκόπικρη η γεύση αυτών των αναμνήσεων, εξομολογήθηκε. «Είναι πολύ συγκινητικό», συμπλήρωσε. 

Όταν τα ξαναπήρε στα χέρια της, τα πατίνια ήταν λίγο «ταλαιπωρημένα». Τα καθάρισε, έβαλε νέα ροδάκια και ασορτί κορδόνια. Μαζί με την κόρη της έφτιαξαν ένα βίντεο στο TikTok με όλη την ιστορία, το οποίο έχουν παρακολουθήσει πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. 

@necklings #fyp #foryoupage #rollerskating #skating #birthday #reunited #coincidence #fate @coffinskateshop ♬ Wildest Dreams - Duomo

Η Φόρσταλ συγκινήθηκε από το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά είναι πιο ενθουσιασμένη γιατί σκοπεύει να προπονηθεί στα πατίνια αυτό το καλοκαίρι, με τους παλιούς φίλους της. «Δεν έχω στόχο να κάνω κάτι εντυπωσιακό. Το μόνο που θέλω είναι να μπορώ να προχωρήσω μπροστά, να μείνω όρθια και να μην τραυματιστώ», εξήγησε. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ