Νέα ψηφοφορία σχετικά με τη συμφωνία για το Brexit που προτείνει η Τερέζα θα διεξαχθεί αύριο στο βρετανικό κοινοβούλιο.

 

Η ψηφοφορία θα αφορά το κομμάτι της συμφωνίας αποχώρησης που έχει ήδη συμφωνηθεί με την Ε.Ε. και περιλαμβάνει  θέματα όπως τα δικαιώματα των πολιτών και το λεγόμενο «ιρλανδικό backstop».

 

Όμως δε θα τεθεί σε ψηφοφορία η διακήρυξη που περιγράφει τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

Ο πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου ανέφερε πως πρόκειται για μία νέα πρόταση και πως είναι σύμφωνη με την απόφαση του να μην επιτρέψει μία τρίτη «κρίσιμη ψηφοφορία» πάνω στην ίδια πρόταση την οποία έχουν απορρίψει με μεγάλη πλειοψηφία οι βουλευτές ήδη δύο φορές.

 

Η Άντρεα Λίντσομ, αρμόδια για τις κοινοβουλευτικές υποθέσεις της κυβέρνηης, επιβεβαίωσε ότι η πρόταση που θα συζητηθεί αύριο είναι σχεδιασμένη ώστε να εγγυάται ότι η Βρετανία θα μπορεί να πάρει την παράταση του άρθρου 50 μέχρι τις 22 Μαϊου και παράλληλα να είναι σύμφωνη και με τους όρους που έθεσε η ΕΕ στην Σύνοδο Κορυφής και με την απόφαση του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων.

 

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται και θα προσπαθήσουμε να καταθέσουμε την πρόταση το συντομότερο δυνατό σήμερα, για να αποφύγουμε να ζητήσουμε μία ακόμη παράταση και τη διεξαγωγή ευρωεκλογών» είπε.