LIVE!

Brexit: «Δεν θα βοηθούσε η παραίτηση της Μέι», λέει ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών

Brexit: «Δεν θα βοηθούσε η παραίτηση της Μέι», λέει ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Facebook Twitter
EPA
0

H Βρετανία πρέπει να βρει έναν τρόπο για να αποχωρήσει συντεταγμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να προσπαθεί να ανατρέψει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ.

Όταν ερωτήθηκε από το δίκτυο Sky σχετικά με δημοσιεύματα στους Sunday Times περί συνωμοσίας ανώτερων υπουργών για την ανατροπή της Μέι και αν πιστεύει πως η πρωθυπουργός δεν έχει άλλα περιθώρια, ο Χάμοντ δήλωσε: «Όχι. Δεν πιστεύω καθόλου πως αυτό συμβαίνει».

«Η αλλαγή πρωθυπουργού δεν θα μας βοηθήσει», δήλωσε. «Το να συζητούμε περί αλλαγής των παικτών, ειλικρινά αυτή τη στιγμή είναι υπερβολική πολυτέλεια».

Όταν ερωτήθηκε αν προσπαθεί να κάνει τον ντε φάκτο αναπληρωτή της Μέι, τον Ντέιβιντ Λίντινγκτον να αναλάβει ως προσωρινός πρωθυπουργός, ο Χάμοντ δήλωσε: «Αυτό δεν συμβαίνει».

«Γνωρίζω ότι μπορεί να μην καταφέρουμε να πάρουμε μια πλειοψηφία για τη συμφωνία της πρωθυπουργού (για το Brexit) και, αν αυτό συμβεί, τότε το κοινοβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει όχι μόνο σε τι αντιτάσσεται, αλλά και τι θέλει», δήλωσε.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με δυνατές επιλογές για το Brexit, ο Χάμοντ δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι υπάρχει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για ένα δεύτερο δημοψήφισμα, ωστόσο αυτό αποτελεί μια συγκροτημένη πρόταση.

«Είναι σαφές πως θα υπάρξει τις λίγες επόμενες ημέρες μια ευκαιρία για τη Βουλή των Κοινοτήτων, αν δεν εγκρίνει τη συμφωνία της πρωθυπουργού, να προσπαθήσει να βρει μια πλειοψηφία που να στηρίξει μια άλλη πρόταση την οποία να μπορεί να προωθήσει», δήλωσε ο Χάμοντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Διεθνή / «Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Ο Shia LaBeouf μίλησε σε συνέντευξή του στον Andrew Callaghan για την πρώτη του σύλληψη στη Νέα Ορλεάνη, δηλώνοντας «αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι», λίγο πριν συλληφθεί ξανά κατά τη διάρκεια του Mardi Gras. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media και επανέφεραν στο προσκήνιο το ταραχώδες δημόσιο προφίλ του ηθοποιού.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
Chet Hanks: «Free me» από την Κολομβία – Μπλόκο επιστροφής λόγω διαβατηρίου

Διεθνή / Ο Chet Hanks και το ελληνικό διαβατήριο που τον κράτησε στη Μεντεγίν

Ο Chet Hanks δήλωσε μέσω Instagram ότι παραμένει στην Κολομβία λόγω προβλήματος με το διαβατήριό του. Ο 35χρονος ηθοποιός και ράπερ, γιος του Tom Hanks και της Rita Wilson, εξήγησε ότι ταξίδευε με το ελληνικό του διαβατήριο και δεν είχε μαζί του το αμερικανικό, γεγονός που δυσκολεύει την επιστροφή του στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: «Μην εμπλακείτε» - Η Τεχεράνη προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές χώρες

Όλες οι εξελίξεις - Το Ιράν έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν - Ο στρατός του Ισραήλ εξέδωσε νέα διαταγή εσπευσμένης απομάκρυνσης των κατοίκων δεκάδων κοινοτήτων στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΒΑΣΗ RAF

Διεθνή / Κύπρος: Από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν τα drones που έπληξαν τη βάση Ακρωτηρίου – Πιθανή εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής και οι κυπριακές αρχές ανέφεραν ότι το πρωί της Δευτέρας αναχαιτίστηκαν ακόμη δύο drones που κινήθηκαν προς την κατεύθυνση των βρετανικών βάσεων
THE LIFO TEAM
ΜΑΚΡΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία αυξάνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο – Στην «πυρηνική ομπρέλα» και η Ελλάδα

Η ένταξη της Ελλάδας στη γαλλική πρωτοβουλία συνδέεται με τη στενή αμυντική συνεργασία Αθήνας και Παρισιού, η οποία αναμένεται να ανανεωθεί τον Απρίλιο, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Μακρόν στην Αθήνα
THE LIFO TEAM