Brexit: Απόψε ο δεύτερος γύρος ενδεικτικών ψηφοφοριών στο κοινοβούλιο

Brexit: Απόψε ο δεύτερος γύρος ενδεικτικών ψηφοφοριών στο κοινοβούλιο Facebook Twitter
EPA
0

Ο δεύτερος γύρος των ενδεικτικών ψηφοφοριών στο πλαίσιο της αναζήτησης μίας εναλλακτικής λύσης στο Brexit, αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα το βράδυ στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων.

Το κοινοβούλιο πήρε τον έλεγχο της διαδικασίας την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε διενήργησε τον πρώτο γύρο των ενδεικτικών ψηφοφοριών, από τις οποίες δεν προέκυψε κάποια πλειοψηφία, ωστόσο αναδείχθηκαν τουλάχιστον τρεις προτάσεις που είχαν την μεγαλύτερη συναίνεση των βουλευτών.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι ίδια με την πρώτη, δηλαδή επιλογή των προτάσεων που θα τεθούν σε ψηφοφορία από τον πρόεδρο της Βουλής Τζον Μπέρκοου και ενιαίο ψηφοδέλτιο πολλαπλών επιλογών με «ναι» ή «όχι» στις προτάσεις που θα περιληφθούν.

Στον πρώτο γύρο είχαν επιλεγεί για να τεθούν σε ψηφοφορία οχτώ προτάσεις, αλλά σήμερα ο αριθμός των επιλεγμένων προτάσεων αναμένεται να είναι μικρότερος, κατά το μισό ή και λιγότερο, ώστε να περιοριστούν οι επιλογές των βουλευτών και να διαμορφωθεί μία πιο σαφής εικόνα γύρω από τις περισσότερο δημοφιλείς προτιμήσεις.

Οι τρεις προτάσεις με την μικρότερη διαφορά ψήφων κατά τον πρώτο γύρο αφορούσαν: την τελωνειακή ένωση (δεν πλειοψήφησε με μόλις 8 ψήφους διαφορά) σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές θα στηρίξουν την συμφωνία αποχώρησης της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, με αντάλλαγμα να δεσμευτεί ότι η Βρετανία θα διατηρήσει το καθεστώς της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ.

Το επιβεβαιωτικό δημοψήφισμα (δεν πλειοψήφησε με 27 ψήφους διαφορά), σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν εάν συμφωνούν με οποιαδήποτε συμφωνία για αποχώρηση, αλλά το ερώτημα που θα τεθεί θα πρέπει να το αποφασίσουν οι βουλευτές. Επίσης, η παραμονή σε τελωνειακή ένωση και επιπλέον ευθυγράμμιση με την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά (δεν πλειοψήφησε με 30 ψήφους διαφορά).

Η συζήτηση των προτάσεων θα ξεκινήσει το απόγευμα και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν αργά το βράδυ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM