Βρέθηκε το πτώμα στρατιώτη στο υψηλότερο πεδίο μάχης του κόσμου - Μετά από 38 χρόνια

Βρέθηκε το πτώμα στρατιώτη στο υψηλότερο πεδίο μάχης του κόσμου - Μετά από 38 χρόνια Facebook Twitter
0

Το πτώμα ενός Ινδού στρατιώτη που χάθηκε σε πεδίο μάχης των Ιμαλαΐων, εντοπίστηκε 38 χρόνια μετά. 

Ο Chandrashekhar Harbola και 19 συστρατιώτες του παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα κατά τη διάρκεια επιχείρησης περιπολίας στον παγετώνα Σιατσέν, στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν, το 1984. 

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν 15 πτώματα, ωστόσο άλλα πέντε έκτοτε αγνοούνταν. 

Το Σιατσέν είναι πεδίο μάχης στο υψηλότερο υψόμετρο στον κόσμο και οι στρατιώτες και των δύο χωρών σκοτώνονται συχνά από θύελλες και χιονοστιβάδες. 

Η μονάδα στρατού που εντόπισε το πτώμα του Χαρμπόλα, βρήκε μαζί κι άλλη μια σορό άγνωστου στρατιώτη που μένει να ταυτοποιηθεί. 

Ο εντοπισμός τού αγνοούμενου είναι για την οικογένεια του μια ανάσα ανακούφισης, καθώς όπως λέει, θα βάλει ένα τέλος στην αγωνία δεκαετιών. Η κηδεία του θα γίνει στο χωριό του με στρατιωτικές τιμές. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μετά από δεκαετίες πτώμα αγνοούμενου στρατιώτη. Στρατιωτική περίπολος βρήκε τη σορό ενός άλλου Ινδού το 2014, μετά από 21 χρόνια. 

Το Σιατσέν είναι προ πολλού περιοχή διαφιλονικούμενη μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, με τις όποιες διαπραγματεύσεις έχουν διενεργηθεί στο παρελθόν για την αποστρατιωτικοποίησή της να έχουν ναυαγήσει.

Στρατεύματα από τους πυρηνικά εξοπλισμένους «γείτονες» ενεπλάκησαν σε μάχη το 1984 για τον έλεγχο στην περιοχή. Πάνω από τέσσερις δεκαετίες μετά, η στρατιωτική παρουσία παραμένει στο αφιλόξενο έδαφος. 

Με πληροφορίες από BBC

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ