Βρέθηκε νεκρή δίπλα στο μωρό της που έκλαιγε - Το σύστημα ασύλου την εγκατέλειψε σε απόλυτη φτώχεια

Βρέθηκε νεκρή δίπλα στο μωρό της που έκλαιγε - Το σύστημα ασύλου την εγκατέλειψε σε απόλυτη φτώχεια Facebook Twitter
0

Μια 34χρονη γυναίκα που ζούσε σε «απόλυτη φτώχεια» βρέθηκε νεκρή με το μωρό της να κλαίει δίπλα της, σε ένα διαμέρισμα, νότια της Γλασκώβης. 

Η Mercy Baguma, αιτούσα άσυλο από την Ουγκάντα, έχασε την δουλειά της όταν έληξε η προσωρινή άδεια παραμονής της και βασιζόταν σε δωρεές τροφίμων από φίλους και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ο ενός έτους γιος της έπασχε από υποσιτισμό και χρειαζόταν επείγουσα περίθαλψη σε νοσοκομείο. Πιστεύεται πως έκτοτε βρίσκεται υπό την φροντίδα του πατέρα του, που ζει επίσης στη Γλασκώβη. 

Η African Challenge Scotland, φιλανθρωπική οργάνωση, κοινοποίησε μια σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων για τα έξοδα της κηδείας, περιγράφοντας ταυτόχρονα την Baguma ως «μια καταπληκτική μητέρα, αδερφή και φίλη που όλοι αγαπούσαν». 

«Η Mercy έβαζε πάντα την οικογένειά της πάνω από όλα, ειδικά τον γιο της. Το χαμόγελό της έκανε τους πάντες να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και άνετα. Είχε προβλήματα υγείας αλλά ο θάνατός της ήταν ξαφνικός και αναπάντεχος. Ας αναπαυθεί η ψυχή της εν ειρήνη», σχολίασε σε βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter και δείχνει την 34χρονη να δέχεται τρόφιμα τον περασμένο Ιούνιο. 

Η Robina Qureshi, διευθύντρια του Positive Action in Housing, είπε πως η Baguma πρόσφατα αιτήθηκε άσυλο.

«Η ερώτηση παραμένει, γιατί μητέρες και μωρά εγκαταλείπονται να λιμοκτονούν σε αυτή την πόλη, και γιατί εναπόκειται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και εθελοντές να μαζέψουν τα κομμάτια; Το γεγονός είναι πως δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας αν είσαι πρόσφυγας ή μετανάστης», σχολίασε.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM