Βρετανοί επιστήμονες θεράπευσαν σσθενή με Covid μετά από 411 ημέρες

Βρετανοί επιστήμονες θεράπευσαν σσθενή με Covid μετά από 411 ημέρες Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ασθενής με εξασθενημένο ανοσοποιητικό λόγω μεταμόσχευσης νεφρού, θεραπεύτηκε από από την Covid μετά από 411 ημέρες νόσησης. 

Ο ασθενής, σήμερα 59 χρόνων, διαγνώστηκε για πρώτη φορά θετικός μετά το χειρουργείο μεταμόσχευσης, τον Δεκέμβριο του 2020. 

Η ισχυρή φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε για την αποτροπή της απόρριψης του μοσχεύματος, εξασθένησαν το ανοσοποιητικό του σύστημα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό. Βρισκόταν θετικός κατά διαστήματα έως τον Ιανουάριο του 2022, παρότι είχε κάνει και τις τρεις δόσεις εμβολίου - όπως συμβαίνει σε περιορισμένο αριθμό ασθενών με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα κι όχι στις περιπτώσεις long covid. 

Λόγω της περιπλοκότητας του περιστατικού, οι γιατροί πραγματοποίησαν γενετική ανάλυση του ιού, προκειμένου να τον αποκωδικοποιήσουν και να βρουν την κατάλληλη θεραπεία.

Διαπίστωσαν πως ο άνδρας είχε κολλήσει μια παραλλαγή του πρώτου ιού B.1 που εμφανίστηκε στη Γουχάν και μέχρι τα τέλη του 2020 ήταν κυρίαρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Clinical Infectious Diseases. Ο ιός αυτός, ωστόσο, έκτοτε υπέστη πολλαπλές μεταλλάξεις.
 
Οι γιατροί χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματα για να συνταγογραφήσουν μια εξειδικευμένη θεραπεία για το στέλεχος αυτό του ιού. Δύο μήνες μετά -και συνολικά 411 ημέρες από τη στιγμή που διαγνώστηκε θετικός για πρώτη φορά- ο ασθενής βγήκε αρνητικός στον κορωνοϊό. 

«Κάποιες από τις νέες παραλλαγές του ιού είναι ανθεκτικές σε όλες διαθέσιμες, σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρώπη, θεραπείες αντισωμάτων» σημείωσε ο επικεφαλής ερευνητής, Λιουκ Σνελ, ειδικός λοιμωδών ασθενειών και εξειδικευμένος στην εξέλιξη των παθογόνων, στο  Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust του Λονδίνου. «Κάποιοι άνθρωποι με εξασθενημένα ανοσοποιητικά συστήματα κινδυνεύουν ακόμη από σοβαρή νόσηση και επίμονη λοίμωξη. Προσπαθούμε ακόμη να κατανοήσουμε τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισής τους» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η μεγαλύτερη σε διάρκεια καταγεγραμμένη λοίμωξη Covid καταγράφηκε σε ασθενή που νόσησε 505 ημέρες και δεν κατάφερε να επιζήσει.

Με πληροφορίες από Bloomberg 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ