Βρετανία: Θανάτωσαν δύο αρκούδες ζωολογικού κήπου που βγήκαν από το κλουβί τους - «Για λόγους προστασίας»

Βρετανία: Θανάτωσαν δύο αρκούδες ζωολογικού κήπου που βγήκαν από το κλουβί τους Facebook Twitter
Φροντιστές θανάτωσαν δύο καφέ αρκούδες σε ζωολογικό κήπο της Βρετανίας - Πηγή φωτογραφίας: Whipsnade Zoo
0

Φροντιστές ζωολογικού κήπου στο Μπεντφορντσάιρ της Βρετανίας πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο καφέ αρκούδες που το έσκασαν από το κλουβί τους και επιτέθηκαν σε αγριογούρουνο.

Οι δύο θηλυκές αρκούδες, Χιονάτη και Ωραία Κοιμωμένη, κατάφεραν να βγουν από το χώρο τους και να μπουν σε εκείνον των αγριογούρουνων, μετά από πτώση δέντρου που σχημάτισε «γέφυρα» από το ένα στο άλλο κλουβί. 

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ζωολογικού κήπου, η απόφαση για ευθανασία των μεγάλων αρκούδων ελήφθη καθώς «συνιστούσαν άμεση απειλή για την ανθρώπινη ζωή». 


«Καθότι οι καφέ αρκούδες είναι δυνατοί και επικίνδυνοι θηρευτές, η πρώτη μας προτεραιότητα ήταν η ασφάλεια. Πρέπει να λαμβάνουμε γρήγορα αποφάσεις βάσει της εμπειρίας μας και της ειδικότητάς μας να προστατεύουμε τους εργαζομένους μας, τους επισκέπτες και τα υπόλοιπα ζώ μας» ανέφερε σχετικά ο Μάλκολμ Φιτζπάτρικ. 


Στο σημείο έφτασαν εξειδικευμένοι φύλακες ζώων, ωστόσο, δεν μπορούσαν απλώς να ναρκώσουν τις αρκούδες καθώς ακόμα και 20 λεπτά μετά τη νάρκωσή τους «παραμένουν απρόβλεπτες και επιθετικές», εξηγεί ο Φιτζπάτρικ, ο οποίος δηλώνει «συντετριμμένος» από την απόφαση που, όμως, ήταν απαραίτητη για την «αποφυγή περαιτέρω απώλειας ζωής». 


Πρόκειται για ατυχή συγκυρία για τον ζωολογικό κήπο Whipsnade που γιορτάζει αύριο, Κυριακή τα 90α γενέθλιά του. 

Με πληροφορίες από CNN
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM