Βρετανία: Σε 15θήμερη απεργία οι εργαζόμενοι που εκδίδουν άδειες οδήγησης

Βρετανία: 15θήμερη απεργία των εργαζομένων στην υπηρεσία έκδοσης αδειών οδήγησης Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Σε 15θήμερη απεργία θα κατέλθουν οι εργαζόμενοι στη βρετανική υπηρεσία έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας οχημάτων (DVLA).

Η ανακοίνωση για την απεργία έγινε σήμερα από την PCS, την ένωση που τους εκπροσωπεί. Η απεργία θα αρχίσει από την 11η Ιουνίου, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση.

Τα μέλη της PCS που εργάζονται για την DVLA στην Ουαλία θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας μία «δίκαιη αύξηση των αποδοχών τους», όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος του συνδικάτου υπενθύμισε πως οι εργαζόμενοι είναι υπεύθυνοι και για εκτυπώσεις «υλικού για την DVLA και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα εκτυπωθούν υπενθυμίσεις για τα τέλη κυκλοφορίας και θα υπάρξουν καθυστερήσεις για τις άδειες οδήγησης και τους ταχογράφους». 

Ο Mark Serwotka, γενικός γραμματέας του συνδικάτου, ανέφερε πως «οι διευθυντές δυσκολεύτηκαν την προηγούμενη φορά και θα δυσκολευτούν και αυτή τη φορά. Δεν φοβόμαστε να εντείνουμε την πίεση στους υπουργούς για να επιτύχουμε τα λογικά αιτήματά μας - μια δίκαιη αύξηση των μισθών για να βοηθήσουμε τα μέλη μας να ξεπεράσουν την κρίση του κόστους ζωής και όχι μόνο». 

Τα μέλη της PCS, στο οποίο ανήκουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι και κυβερνητικές υπηρεσίες, έχουν ξεκινήσει μια σειρά από απεργίες από τα τέλη του περασμένου έτους. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι μαζικές κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν ύστερα από την ανακοίνωση του προϋπολογισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Sky News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM