Βρετανία: Σάλος με σχολική εργασία - Ζητούσε από 13χρονους μαθητές να σχεδιάσουν την κηδεία τους

Βρετανία: Σάλος με σχολική εργασία - Ζητούσε από 13χρονους μαθητές να σχεδιάσουν την κηδεία τους Facebook Twitter
Βρετανία: Σάλος με σχολείο - Ζήτησε από 13χρονους μαθητές να κάνουν εργασία περιγράφοντας την κηδεία τους
0

Αναστάτωση σε γονείς και μαθητές προκάλεσε εργασία από καθολικό σχολείο στη Βρετανία, που ζητούσε από 13χρονους μαθητές να σχεδιάσουν την κηδεία τους.

Το Καθολικό Σχολείο του St.Paul στο Λέστερ δέχτηκε έντονες αντιδράσεις, όταν μητέρα ανέβασε στα social media την επίμαχη εργασία του 13χρονου παιδιού της, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές καλούνταν να γράψουν εργασία για την κηδεία τους.

Την εργασία έδωσε καθηγητής θρησκευτικών σπουδών. Στους μαθητές δόθηκε μια φόρμα, που θα συμπλήρωναν τις απαντήσεις τους σε σοβαρές επιλογές για την κηδεία τους, μεταξύ των οποίων το αγαπημένο τους μουσικό κομμάτι ή τον εκκλησιαστικό ύμνο που θα ήθελαν στην κηδεία τους.

Τα παιδιά του σχολείου κλήθηκαν επίσης να διαλέξουν λουλούδια, να επιλέξουν το στιλ για το φέρετρο και να αποφασίσουν εάν θα προτιμούσαν να ταφούν ή να αποτεφρωθούν, αναφέρει η Irish Post.

Βρετανία: Σάλος με σχολική εργασία - Ζητούσε από 13χρονους μαθητές να σχεδιάσουν την κηδεία τους Facebook Twitter

Τους ζητήθηκε επίσης να απαριθμήσουν ποιοι θα ήθελαν να παρευρεθούν στην κηδεία τους, τι είδους ρούχα θα ήθελαν να φορέσουν και τι είδους θρησκευτική τελετή θα ήθελαν να έχουν.

Την σχετική ανάρτηση έκανε η Gemma Marston, η οποία δημοσίευσε μια εικόνα της εργασίας στο Facebook.

«Υπάρχει κάποιος άλλος που πιστεύει ότι το να βάζουν τα παιδιά να να προγραμματίσουν τη δική τους κηδεία είναι λίγο υπερβολικό; Ή μόνο εγώ το βλέπω έτσι;» έγραψε μεταξύ άλλων αναρτώντας φωτογραφία από την εργασία.

Γρήγορα πολλοί ήταν εκείνοι οι γονείς που έσπευσαν να συμφωνήσουν μαζί της. Πολλοί δε, έκριναν ότι η εργασία δεν αρμόζει στην ηλικία των παιδιών, ποσω μάλλον εν μέσω πανδημίας.

«Αυτό είναι αηδιαστικό ειδικά δε, κατά τη διάρκεια πανδημίας όπου βλέπουμε να πεθαίνουν ανά χιλιάδες» έγραψε ένας χρήστης ενώ και κάποιος άλλος πρόσθεσε πως «Ναι, τα παιδιά πρέπει να αρχίσουν να κατανοούν τον θάνατο, αλλά τουλάχιστον να το συζητήσουν πρώτα με τους γονείς!».

Το σχολείο στη συνέχεια φέρεται να ζήτησε συγνώμη από την Gemma Marston, εξηγώντας ότι η εργασία εστάλη «κατά λάθος».

Με πληροφορίες της Irish Post/Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Γιατί δεν γνωρίζουμε τι όπλισε τον δράστη

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Γιατί δεν γνωρίζουμε ακόμη τι όπλισε τον δράστη

Ελάχιστα τα ίχνη του στο Διαδίκτυο - Το FBI ανάλυσε το κινητό του Κρουκς αλλά δεν ανακάλυψε γιατί προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ - Όλοι τον θυμούνται ως «ήρεμο, ντροπαλό» παιδί
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ούσα Βανς, δικηγόρος και σύζυγος του αντιπροέδρου του Τραμπ

Διεθνή / Ποια είναι η Ούσα Βανς, δικηγόρος και σύζυγος του αντιπροέδρου του Τραμπ

Με πτυχία από το Γέιλ και το Κέμπριτζ, υποτροφία Μπιλ Γκέιτς και εγγεγραμμένη Δημοκρατική, η 38χρονη έχει τον θαυμασμό του συζύγου της, που δηλώνει «ταπεινός» μπροστά στο εκπληκτικό βιογραφικό της
LIFO NEWSROOM