Βρετανία: Παραιτήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο ο Γ. Ουίλιαμσον- Είπε σε δημόσιο υπάλληλο ότι έπρεπε να «του κόψουν τον λαιμό»

Βρετανία: Παραιτήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο ο Γκάβιν Ουίλιαμσον- Καταγγελίες για ανήθικη συμπεριφορά και bullying Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Γκάβιν Ουίλιαμσον παραιτήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ρίσι Σουνάκ, μετά την αποκάλυψη του Guardian ότι ενώ ήταν υπουργός Άμυνας, είπε σε ανώτερο δημόσιο υπάλληλο ότι θα έπρεπε να «του κόψουν τον λαιμό».

Η μοίρα του Ουίλιαμσον φάνηκε πως ήταν προδιαγεγραμμένη μετά από περαιτέρω ισχυρισμούς για κεφοβισμό από τον πρώην υποδιευθυντή του, ο οποίος επέκρινε την «ανήθικη» συμπεριφορά του και ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε απειλές για να ελέγξει και να ενσταλάξει μια κουλτούρα φόβου στο Γουέστμινστερ.

Στην επιστολή παραίτησής του, παραδέχτηκε ότι είχε αποφασίσει να «αποχωρήσει από την κυβέρνηση» μετά την γνωστοποίηση των καταγγελιών, δεσμευόμενος ωστόσο, να «καθαρίσει το όνομά μου από κάθε αδίκημα».

Αρνείται τους ισχυρισμούς εναντίον του για εκφοβιστική και ανήθικη συμπεριφορά και ισχυρίζεται ότι «έγιναν αντιπερισπασμός για το καλό έργο που κάνει αυτή η κυβέρνηση για τον βρετανικό λαό».

Στην απάντησή του, ο Σουνάκ είπε ότι αποδέχεται την παραίτηση του Ουίλιαμσον με «μεγάλη λύπη», αλλά πρόσθεσε ότι στηρίζει την απόφασή του να παραιτηθεί. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε επίσης τον πολιτικό του σύμμαχο για την «προσωπική του υποστήριξη και πίστη» και για το έργο που είχε κάνει κατά τη σύντομη θητεία του στην κυβέρνηση.

Η απόφασή του να παραιτηθεί ακολουθεί τους ισχυρισμούς ότι έστειλε μηνύματα με εκφοβιστικό περιεχόμενο στην Γουέντι Μόρτον, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το ότι δεν ήταν προσκεκλημένος στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ