Βρετανία: Ο Γκουαϊδό είναι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας - Η απόφαση για τα αποθέματα χρυσού

Βρετανία: Ο Γκουαϊδό είναι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας - Η απόφαση για τα αποθέματα χρυσού Facebook Twitter
0

Δικαστήριο του Λονδίνου έκρινε σήμερα ότι η βρετανική κυβέρνηση αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, αντί του Νικολάς Μαδούρο, στην υπόθεση του ποιος θα ελέγχει τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας που βρίσκονται στο Λονδίνο.

Η βρετανική κυβέρνηση «αναγνώρισε απερίφραστα τον κ. Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας. Αυτό σημαίνει απαραίτητα ότι δεν αναγνωρίζει πλέον τον κ. Μαδούρο ως πρόεδρο της Βενεζουέλας», ανέφερε ο δικαστής στην απόφασή του έπειτα από δίκη την περασμένη εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας της Βενεζουέλας και του Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι η τράπεζα θα επιδιώξει να ασκήσει έφεση.

Το Καράκας είχε καταθέσει αγωγή σε δικαστήριο του Λονδίνου προκειμένου να πιέσει την Τράπεζα της Αγγλίας να μεταφέρει περίπου 1,13 δισ. δολάρια πριν οι σχέσεις μεταξύ Βενεζουέλας και Δύσης επιδεινωθούν πριν από δύο χρόνια.

Ο Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο του 2019 με τον ισχυρισμό ότι διαθέτει ευρεία στήριξη από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες, ωστόσο, απέτυχε να κερδίσει την παγκόσμια αναγνώριση.

Η Τράπεζα της Αγγλίας κρατά για την ώρα περίπου 1,13 δισ. δολάρια σε χρυσό Βενεζουέλας, αλλά αρνείται να δώσει στην εκλεγμένη κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο πρόσβαση ή να τα μεταφέρει σε άλλη τράπεζα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM
ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατί οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες για φόνο στον 94χρονο πρώην πρόεδρο της Κούβας;

Οι ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες για φόνο και άλλα αδικήματα στον Ραούλ Κάστρο, για τον φερόμενο ρόλο του στην κατάρριψη δύο πολιτικών αεροσκαφών Κουβανών εξορίστων το 1996
THE LIFO TEAM
Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία — και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Διεθνή / Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία με την εκλογή τους και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Η Iris Duane και το Q Manivannan έγιναν τα πρώτα ανοιχτά τρανς μέλη του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Λίγες ημέρες αργότερα, το Holyrood αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του το φίλτρο αναζήτησης με βάση το φύλο, μετά τις αντιδράσεις για την καταγραφή μιας τρανς γυναίκας και ενός non-binary προσώπου.
THE LIFO TEAM
Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Διεθνή / Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Το Εθνικό Μνημείο Stonewall στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα του National Trust for Historic Preservation, που εστιάζει σε τόπους συνδεδεμένους με αγώνες ισότητας, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη γύρω από τα LGBTQ+ δικαιώματα βρίσκεται ξανά υπό πίεση.
THE LIFO TEAM