Βρετανία: Μόνο 28 από τους 58.000 σε εκδηλώσεις χωρίς μέτρα προσβλήθηκαν από κορωνοϊό

Βρετανία: Μόνο 28 από τους 58.000 σε εκδηλώσεις χωρίς μέτρα προσβλήθηκαν από κορωνοϊό	Facebook Twitter
Catherine Ivill/EPA/GETTY POOL
0

Μόνο 28 άνθρωποι από τους 58.000 που συμμετείχαν σε μαζικές εκδηλώσεις στη Βρετανία, στο πλαίσιο πιλοτικών δοκιμών, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Προκειμένου να δώσει έγκριση για τη διοργάνωση εκδηλώσεων με συμμετοχή μεγάλου πλήθους, αυτό το καλοκαίρι, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έδωσε την άνοιξη το πράσινο φως για εννέα τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις, στις οποίες είχαν χαλαρώσει τα υγειονομικά μέτρα.

Μεταξύ αυτών ήταν ποδοσφαιρικοί αγώνες στο Γουέμπλεϊ, η τελετή απονομής των Brit Awards στην O2 Arena, ο τελικός του παγκοσμίου κυπέλλου σνούκερ και διάφορες άλλες εκδηλώσεις στο Λίβερπουλ, όπως ένα ρέιβ πάρτι.

Όλοι οι συμμετέχοντες έπρεπε να κάνουν τεστ Covid και να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα 24 ώρες πριν από την εκδήλωση. Σε κάποιες από αυτές δεν ήταν υποχρεωτικό να φορούν μάσκα, ούτε να τηρούν τις αποστάσεις.

Όπως ανέφερε η κυβέρνηση, δεν εντοπίστηκε «καμία σημαντική εστία» από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, σε καμία από αυτές τις εκδηλώσεις.

Από εκείνους που βρέθηκαν θετικοί, οι 11 πιθανολογείται ότι μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων ενώ οι υπόλοιποι 17 ίσως να προσβλήθηκαν κατά τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις ή σε κάποια κοντινή ημερομηνία.

Η κυβέρνηση υπογράμμισε πάντως ότι αυτές οι πιλοτικές εκδηλώσεις οργανώθηκαν τον Απρίλιο και τον Μάιο, όταν η πανδημία είχε περιοριστεί και ότι ελάχιστοι από τους συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ, όπως τους είχε ζητηθεί.

Μια δεύτερη φάση αυτών των δοκιμών έγινε τον Ιούνιο, στους ποδοσφαιρικούς αγώνες για το Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ και τις ιπποδρομίες του Άσκοτ. Τα αποτελέσματα αυτής της φάσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Βρετανοί μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες, όπως ο Πίτερ Γκάμπριελ και ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ, εξοργισμένοι με την παράταση των περιορισμών, προσέφυγαν χθες στη δικαιοσύνη για να αναγκάσουν την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα αυτών των πιλοτικών εκδηλώσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ζητούμε συγγνώμη» από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Η Εκκλησία της Νορβηγίας παραδέχεται δεκαετίες διακρίσεων

Διεθνή / «Ζητάμε συγγνώμη» από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Η Εκκλησία της Νορβηγίας παραδέχεται δεκαετίες διακρίσεων

Η Εκκλησία της Νορβηγίας προχώρησε σε ιστορική συγγνώμη προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για δεκαετίες διακρίσεων - Ο επίσκοπος Όλαφ Φίκσε Τβέιτ αναγνώρισε ότι η Εκκλησία «προκάλεσε πόνο και ντροπή» και δεσμεύτηκε σε μια νέα εποχή αποδοχής και ενσωμάτωσης
LIFO NEWSROOM
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τζον Μπόλτον: Επιτίθεται στον Τραμπ για «κατάχρηση εξουσίας» και «εκφοβισμό επικριτών»

Διεθνή / Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τζον Μπόλτον: Επιτίθεται στον Τραμπ για «κατάχρηση εξουσίας» και «εκφοβισμό επικριτών»

Ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται για παράνομη διαχείριση διαβαθμισμένων πληροφοριών - Ο ίδιος κάνει λόγο για πολιτικά υποκινούμενη δίωξη και «εκφοβισμό των επικριτών του προέδρου»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κάλεσε δεξιούς influencers για να «συζητήσουν» την Antifa - Η λίστα με τους εκλεκτούς 11

Διεθνή / Ο Τραμπ κάλεσε δεξιούς influencers για να «συζητήσουν» την Antifa - Η λίστα με τους εκλεκτούς 11

Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκάλεσε «στρογγυλή τράπεζα» για την Antifa με δεξιούς influencers, προκαλώντας αντιδράσεις για την προπαγανδιστική φύση της συνάντησης και τις πολιτικές της στοχεύσεις
LIFO NEWSROOM
Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα που πάγωσε τη Γαλλία: 27χρονη βίασε, βασάνισε και σκότωσε τη 12χρονη Λόλα

Διεθνή / Ξεκινά η δίκη για το έγκλημα που «πάγωσε» τη Γαλλία: 27χρονη βίασε, βασάνισε και σκότωσε τη 12χρονη Λόλα

Η δίκη για τη φρικτή δολοφονία της 12χρονης Λόλα Νταβιέ συγκλονίζει τη Γαλλία - Η 27χρονη Νταμπιά Μπενκιρέν κατηγορείται για βασανισμό, βιασμό και δολοφονία ανηλίκου, σε μια υπόθεση που προκάλεσε πολιτική θύελλα
LIFO NEWSROOM
Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Ισπανία για «έλλειψη σεβασμού» προς το ΝΑΤΟ, απειλώντας με δασμούς, ενώ οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ζητούν από τον Πέδρο Σάντσεθ να «πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του» στην άμυνα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΒΙΕ ΦΟΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Ο «φόρος Ζούκμαν» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Λεκορνί και δίνει πόντους στους Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές ζητούν «φόρο Ζουκμάν» 2% στις μεγάλες περιουσίες. Ο Λεκορνί αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη της πρωθυπουργίας του
LIFO NEWSROOM