Ο Andrew Lloyd Webber κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης για την καθυστέρηση στο άνοιγμα των live events

Ο Andrew Lloyd Webber κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης για την καθυστέρηση στο άνοιγμα των live events Facebook Twitter
EPA
0

Ο Andrew Lloyd Webber, ο Cameron Mackintosh και άλλοι παράγοντες της βιομηχανίας της μουσικής και του θεάτρου στη Βρετανία κινούνται νομικά εναντίον της κυβέρνησης για να την αναγκάσουν να παραδώσει τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος για τις ζωντανές εκδηλώσεις.

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων και Έρευνας (ERP) έχει ελεγχθεί - προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση για τις ζωντανές παραστάσεις- σε κοινό που παρακολουθεί ήδη εκδηλώσεις όπως το FA Cup Final, το Download Festival και τα Brit Awards.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης περίμεναν τα ευρήματα να είναι διαθέσιμα την περασμένη εβδομάδα, επιτρέποντάς τους να προγραμματίσουν το υπόλοιπο του καλοκαιριού, αλλά η δημοσίευση καθυστέρησε ανεξήγητα.

«Η έρευνα δείχνει ότι η πιθανή καθυστέρηση τεσσάρων εβδομάδων για να ανοίξει ξανά η βιομηχανία θα οδηγήσει σε ακύρωση περίπου 5.000 συναυλιών, καθώς και πολλών θεατρικών παραγωγών σε ολόκληρη τη χώρα, με απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.


Οι διοργανωτές ανησυχούν ιδιαίτερα για το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις όπως το Wimbledon και οι τελικοί του Euro θα προχωρήσουν με μεγάλο κοινό, ενώ οι συναυλίες και οι παραστάσεις δεν θα έχουν την ίδια τύχη.

«Οι ενέργειες της κυβέρνησης οδηγούν τις εταιρείες παραγωγής θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών στον γκρεμό ενώ ξεκινά το καλοκαίρι, την ώρα που οι αθλητικές εκδηλώσεις υψηλού προφίλ ενθαρρύνονται να συνεχίσουν», δήλωσε ο Λόρδος Lloyd-Webber. «Η κατάσταση είναι πέραν του επείγοντος».

«Απλώς πρέπει τώρα να δούμε τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για να "στραγγαλιστεί" τόσο άδικα ο κλάδος μας» πρόσθεσε.

Ο Craig Hassall, Διευθύνων Σύμβουλος του Royal Albert Hall, σημείωσε πως «Η χρόνια αβεβαιότητα και η ατελείωτη αναποφασιστικότητα από την κυβέρνηση, και τα πιλοτικά γεγονότα χωρίς δημοσιευμένα αποτελέσματα, έχουν καταστρέψει την εμπιστοσύνη του κοινού και πλήττουν περαιτέρω έναν τομέα που έχει ήδη αποδεκατιστεί από την πανδημία».

Την Τρίτη, ζητήθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού, Nigel Huddleston, να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση καθυστέρησε τη δημοσίευση δεδομένων σχετικά τις δοκιμαστικές αυτές παραστάσεις.

«Θέλουμε να εξάγουμε δεδομένα και πληροφορίες», είπε στους βουλευτές του κοινοβουλίου. «Θα δημοσιεύσουμε σύντομα τις πληροφορίες, καθώς και οδηγίες για να βοηθήσουμε στο άνοιγμα των εκδηλώσεων».

Ο βουλευτής Mark Harper, πρώην υπουργός των Συντηρητικών, δήλωσε ότι φοβάται ότι τα δεδομένα είχαν παραμείνει αδημοσίευτα επειδή «περιέχουν (ενδεχομένως) αποδείξεις ότι θα μπορούσαμε να ανοίξουμε με ασφάλεια στις 21 Ιουνίου». Υποψιάζεται δε, ότι τα αποτελέσματα θα είναι «απίστευτα θετικά».

Για θεωρίες συνωμοσίας έκανε λόγο ο Huddleston, λέγοντας ότι η έκθεση «πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και πρέπει να επανεξεταστεί από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες πριν από τη δημοσίευση».

Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα δεν παρέχουν αποδείξεις ότι τα events αυτά οδηγούν σε εστίες κρουσμάτων.

Τη νομική δράση υπογράφει ομάδα με τη συμμετοχή του Lloyd-Webber και των συνεργατών του West End, Sonia Friedman και Cameron Mackintosh. Μεταξύ άλλων τη δράση υποστηρίζουν οι Peter Gabriel, το φεστιβάλ Womad, και το LIVE.

Εκτός από την προσπάθειά τους να εξαναγκάσουν στη δημοσίευση της έρευνας ERP, η ομάδα ζητά τη δημιουργία ασφαλιστικού ταμείου, που να υποστηρίζεται από την κυβέρνηση για να καλύψει ζωντανές εκδηλώσεις αυτό το καλοκαίρι.

Ένα τέτοιο σχέδιο θα σήμαινε ότι οι παραγωγές, για τα σόου που ακυρώνονται, θα μπορούσαν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Η βιομηχανία των live shows ζητά τη βοήθεια αυτή,  η οποία παρέχεται ήδη στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης από την αρχή του έτους.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM