Απαγόρευση διδασκαλίας για τρία χρόνια επιβλήθηκε σε έναν καθηγητή από τη Βρετανία που πήγε με μαθητές του σε στριπ κλαμπ κατά τη διάρκεια εκδρομής στην Κόστα Ρίκα, ενώ ο ίδιος ήταν μεθυσμένος.

 

Η συμπεριφορά του καθηγητή πληροφορικής ήταν τόσο απαράδεκτη που στάλθηκε πίσω στη Βρετανία πριν η εκδρομή των μαθητών του Longridge Towers School – στην Κόστα Ρίκα τον Ιούλιο του 2019 - ολοκληρωθεί. Ο καθηγητής παραδέχθηκε «σοβαρή ανάρμοστη συμπεριφορά» και απολύθηκε τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς. Τα δίδακτρα στο σχολείο ανέρχονται σε 4.850 λίρες ανά μαθητή το τρίμηνο.

 

Ο Ρίτσαρντ Γκλεν ήταν ένας από τους συνοδούς καθηγητές μίας ομάδας παιδιών 16 έως 18 ετών που πήγαν εκδρομή στην Κόστα Ρίκα στις 5 Ιουλίου 2019. Θα έμενε μαζί τους έως και τις 28 Ιουλίου αλλά μετά από έξι ημέρες ο αρχηγός της αποστολής του ζήτησε να γυρίσει πίσω «εξαιτίας της συμπεριφοράς του».

 

Ο καθηγητής επέτρεψε στους μαθητές του να πίνουν αλκοόλ παρότι κάτω των 18, απείλησε πως «θα κλωτσήσει στο κεφάλι έναν μαθητή» και πως θα «σκοτώσει» έναν άλλον, είπε σε μαθητή «εγώ δεν έχω προβλήματα, εσύ θα έχεις» ενώ αφότου ήταν επιθετικός απέναντι σε έναν μαθητή, τον φίλησε στο μέτωπο και του είπε «είσαι καλά». Ακόμη πήγε μαζί με έναν ή παραπάνω μαθητές σε στριπ κλαμπ, ενώ είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε μία γυναίκα – αρχηγό της αποστολής όταν προσπάθησε να τον βοηθήσει να στήσει τη σκηνή του. Τέλος εμφανίστηκε γυμνός σε μία γυναίκα που μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο, παρότι αυτό έγινε χωρίς κακόβουλα ή σεξουαλικά κίνητρα.

 

Το Teaching Regulation Agency, ο αρμόδιος κρατικός φορέας μπροστά στον οποίο ο Γκλεν απολογήθηκε, αποφάσισε πως η συμπεριφορά του «έθεσε σε κίνδυνο έναν ή περισσότερους από τους μαθητές που πρόσεχε». Παράλληλα κατέληξε στο ότι δεν υπήρχε «κακόβουλη ή σεξουαλική πρόθεση» όταν πήγε με τους μαθητές του στο στριπ κλαμπ, ωστόσο ο ίδιος παραδέχθηκε πως ήταν η αποτυχία ελέγχου αυτής της κατάστασης ήταν κάτι το «απρεπές και αντιεπαγγελματικό». Πρόσθεσε πως δεν μπορούσε να θυμηθεί τι έγινε «λόγω μέθης»  χωρίς όμως να αμφισβητεί τις καταθέσεις άλλων.

 

Στο Teaching Regulation Agency παρουσιάστηκαν αποδείξεις από ποτά που καταναλώθηκαν στο στριπ κλαμπ. «Ο κ. Γκλεν ήταν, σε διάφορες φάσεις κατά τη διάρκεια του σχολικού ταξιδιού, υπό την επήρεια αλκοόλ, και ως εκ τούτου δεν ήταν σε θέση να λάβει αποφάσεις ή να ενεργήσει in loco parentis σε περίπτωση ανάγκης», αναφέρει η αρμόδια επιτροπή.

 

«Αυτό έγινε σε συνθήκες όπου οι υπό την προστασία του μαθητές ήταν σε μία άγνωστη χώρα, μακριά από το σπίτι τους και βασίζονταν στη δική του καθοδήγηση και προστασία», αναφέρει το Teaching Regulation. Ο Γκλεν θα μπορεί αν αιτηθεί μετά από τρία χρόνια για άρση της ποινής που του επιβλήθηκε.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr