Βρετανία: Μεθυσμένος καθηγητής πήγε με μαθητές σε στριπ κλαμπ - Σε εκδρομή στην Κόστα Ρίκα

Μεθυσμένος καθηγητής πήγε με μαθητές του σε στριπ κλαμπ - Κατά τη διάρκεια εκδρομής στην Κόστα Ρίκα Facebook Twitter
EPA
0

Απαγόρευση διδασκαλίας για τρία χρόνια επιβλήθηκε σε έναν καθηγητή από τη Βρετανία που πήγε με μαθητές του σε στριπ κλαμπ κατά τη διάρκεια εκδρομής στην Κόστα Ρίκα, ενώ ο ίδιος ήταν μεθυσμένος.

Η συμπεριφορά του καθηγητή πληροφορικής ήταν τόσο απαράδεκτη που στάλθηκε πίσω στη Βρετανία πριν η εκδρομή των μαθητών του Longridge Towers School – στην Κόστα Ρίκα τον Ιούλιο του 2019 - ολοκληρωθεί. Ο καθηγητής παραδέχθηκε «σοβαρή ανάρμοστη συμπεριφορά» και απολύθηκε τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς. Τα δίδακτρα στο σχολείο ανέρχονται σε 4.850 λίρες ανά μαθητή το τρίμηνο.

Ο Ρίτσαρντ Γκλεν ήταν ένας από τους συνοδούς καθηγητές μίας ομάδας παιδιών 16 έως 18 ετών που πήγαν εκδρομή στην Κόστα Ρίκα στις 5 Ιουλίου 2019. Θα έμενε μαζί τους έως και τις 28 Ιουλίου αλλά μετά από έξι ημέρες ο αρχηγός της αποστολής του ζήτησε να γυρίσει πίσω «εξαιτίας της συμπεριφοράς του».

Ο καθηγητής επέτρεψε στους μαθητές του να πίνουν αλκοόλ παρότι κάτω των 18, απείλησε πως «θα κλωτσήσει στο κεφάλι έναν μαθητή» και πως θα «σκοτώσει» έναν άλλον, είπε σε μαθητή «εγώ δεν έχω προβλήματα, εσύ θα έχεις» ενώ αφότου ήταν επιθετικός απέναντι σε έναν μαθητή, τον φίλησε στο μέτωπο και του είπε «είσαι καλά». Ακόμη πήγε μαζί με έναν ή παραπάνω μαθητές σε στριπ κλαμπ, ενώ είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε μία γυναίκα – αρχηγό της αποστολής όταν προσπάθησε να τον βοηθήσει να στήσει τη σκηνή του. Τέλος εμφανίστηκε γυμνός σε μία γυναίκα που μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο, παρότι αυτό έγινε χωρίς κακόβουλα ή σεξουαλικά κίνητρα.

Το Teaching Regulation Agency, ο αρμόδιος κρατικός φορέας μπροστά στον οποίο ο Γκλεν απολογήθηκε, αποφάσισε πως η συμπεριφορά του «έθεσε σε κίνδυνο έναν ή περισσότερους από τους μαθητές που πρόσεχε». Παράλληλα κατέληξε στο ότι δεν υπήρχε «κακόβουλη ή σεξουαλική πρόθεση» όταν πήγε με τους μαθητές του στο στριπ κλαμπ, ωστόσο ο ίδιος παραδέχθηκε πως ήταν η αποτυχία ελέγχου αυτής της κατάστασης ήταν κάτι το «απρεπές και αντιεπαγγελματικό». Πρόσθεσε πως δεν μπορούσε να θυμηθεί τι έγινε «λόγω μέθης»  χωρίς όμως να αμφισβητεί τις καταθέσεις άλλων.

Στο Teaching Regulation Agency παρουσιάστηκαν αποδείξεις από ποτά που καταναλώθηκαν στο στριπ κλαμπ. «Ο κ. Γκλεν ήταν, σε διάφορες φάσεις κατά τη διάρκεια του σχολικού ταξιδιού, υπό την επήρεια αλκοόλ, και ως εκ τούτου δεν ήταν σε θέση να λάβει αποφάσεις ή να ενεργήσει in loco parentis σε περίπτωση ανάγκης», αναφέρει η αρμόδια επιτροπή.

«Αυτό έγινε σε συνθήκες όπου οι υπό την προστασία του μαθητές ήταν σε μία άγνωστη χώρα, μακριά από το σπίτι τους και βασίζονταν στη δική του καθοδήγηση και προστασία», αναφέρει το Teaching Regulation. Ο Γκλεν θα μπορεί αν αιτηθεί μετά από τρία χρόνια για άρση της ποινής που του επιβλήθηκε.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΡΙ ΣΤΑΙΛΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Διεθνή / Χάρι Στάιλς: Απογοητευμένοι οι φαν με το κόστος των εισιτηρίων της περιοδείας - Το σχόλιο του Λίαμ Γκάλαχερ

Οι τιμές για το «Together, Together World Tour» που προκάλεσαν αντιδράσεις - «Με αυτές τις τιμές, περιμένω ο Χάρι Στάιλς να έρθει μέχρι τη θέση μου και να με φιλήσει»
THE LIFO TEAM
Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Αν δεν επιτευχθεί τελευταία στιγμή συμφωνία με την Τεχεράνη και ο Ντόναλντ Τραμπ δώσει εντολή επίθεσης, οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες για τη Μέση Ανατολή αλλά και τον κόσμο
THE LIFO TEAM
Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM