Οι χάρτινες φιγούρες 300 υγειονομικών παρουσιάστηκαν σε ένα πάρκο της Βρετανίας, στο πλαίσιο ενός έργου τέχνης, σαν φόρος τιμής στους εργαζόμενους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας.

 

Η εγκατάσταση «Standing with Giants» στο South Park της Οξφόρδης σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Dan Barton. Ο Barton είπε ότι επιθυμεί να δείξει ότι οι εργαζόμενοι που έχασαν την ζωή τους, με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξεχαστούν.

 

It's quite emotional to be stood here seeing all the figures and thinking that people have lost their lives."

 

Ελπίζει ότι το έργο τέχνης, το οποίο θα παρουσιάζεται μέχρι την 1η Αυγούστου, θα συγκεντρώσει αρκετά χρήματα που θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Οι φιγούρες κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα οικοδομικά απόβλητα, δημιουργήθηκαν από εθελοντές και περιλαμβάνουν 60 διαφορετικά σχέδια.

 

Οι φωτογραφίες του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, νοσοκόμων, παραϊατρικών και τραυματιοφορέων, χρησιμοποιήθηκαν και «προσαρμόστηκαν» ώστε να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

 

Προηγήθηκαν τρεις μήνες πολύ σκληρής δουλειάς για να φέρουμε εις πέρας το αφιέρωμα μας στους υγειονομικούς και σε όσους πέθαναν ενώ εργαζόταν στην πρώτη γραμμή, δήλωσε ο Barton.

 

Οι πλάτες από τις φιγούρες δεν είναι ζωγραφισμένες, ώστε αν κάποιοι επισκέπτες το επιθυμούν να γράφουν μηνύματα υποστήριξης για τους εργαζόμενους στο Σύστημα Υγείας (NHS).

 

Με πληροφορίες από BBC