Βρετανία: Καταναλωτές αποθηκεύουν τρόφιμα για τα Χριστούγεννα

Βρετανία: Καταναλωτές αποθηκεύουν τρόφιμα για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
Associated Press
0

Οι Βρετανοί ξεκίνησαν ήδη να αγοράζουν τρόφιμα για το τραπέζι των Χριστουγέννων καθώς οι αναταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού οδήγησε τους ειδικούς να καλέσουν τους καταναλωτές να προβούν σε πρόωρες αγορές αν δε θέλουν να «ξεμείνουν» χωρίς τα απαραίτητα εδέσματα κατά τις γιορτές.

Στο άκουσμα των ειδήσεων για ενδεχόμενες ελλείψεις σε τρόφιμα, πολίτες αγοράζουν γαλοπούλες με τις πωλήσεις να αυξάνονται πάνω από 400%, αν και τα Χριστούγεννα απέχουν σχεδόν τρεις μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το βρετανικό σούπερ μάρκετ Iceland που πουλά κυρίως κατεψυγμένα τρόφιμα, σημειώνει αύξηση 409 % στις πωλήσεις γαλοπούλας σε σύγκριση με πέρυσι. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Βρετανικής Ομοσπονδίας κατεψυγμένων τροφίμων, Ρίτσαρντ Χάροου είπε ότι ορισμένοι πελάτες έχουν στραφεί μόνιμα στην αγορά κατεψυγμένων προϊόντων. «Αυτό σε συνδυασμό με τις τρέχουσες ανησυχίες για την προμήθεια τροφίμων σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα επιλέξουν κατεψυγμένα τρόφιμα αυτά τα Χριστούγεννα» προσθέτει. 

Η έλλειψη κρεοπωλείων, ειδικότερα, θα μπορούσε να επηρεάσει τα αποθέματα τροφίμων τα Χριστούγεννα για εκατομμύρια καταναλωτές. Αγρότες ανέφεραν ότι αναγκάζονται να σκοτώνουν και να πετούν χοίρους επειδή υπάρχει έλλειψη κρεοπωλών. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 150.000 ζώα απειλούνται να θανατωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ορισμένα χριστουγεννιάτικα δώρα και τρόφιμα αναμένεται να είναι ελάχιστα ή να εξαφανιστούν τελείως από τα ράφια καθώς πλησιάζουμε στις γιορτές.

Η κρίση στον εφοδιασμό κρέατος προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την έλλειψη οδηγών μεταφορικών οχημάτων, όπως και η ενεργειακή κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα. 

Με τις εταιρείες καυσίμων και τα σούπερ μάρκετ να προειδοποιούν ότι η έλλειψη οδηγών πλήττει τις διανομές, η κυβέρνηση είπε στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι θα αλλάξει προσωρινά τους κανόνες μετανάστευσης και θα δώσει 5.000 βίζες σε οδηγούς της ΕΕ ώστε να δουλέψουν στη Βρετανία.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι 300 από αυτούς θα μπορούσαν να φτάσουν αμέσως για να οδηγήσουν τις νταλίκες μεταφοράς καυσίμων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον μόλις 127 οδηγοί έχουν υποβάλει αίτηση

Με πληροφορίες από Mirror και Ertnews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM