Βρετανία: Η οικονομία επέστρεψε σε επίπεδα προ πανδημίας

Βρετανία: Η οικονομία επέστρεψε σε προπανδημικά επίπεδα Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Η οικονομία της Βρετανίας αναπτύχθηκε σημαντικά τον περασμένο Νοέμβριο επιστρέφοντας στα προπανδημικά επίπεδα, δηλαδή την περίοδο λίγο πριν την επιβολή του πρώτου lockdown για τον κορωνοϊό μέσα στο 2020. 

Η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε κατά πολύ ταχύτερα από το αναμενόμενο φτάνοντας το 0,9% για το μήνα Νοέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναλυτές οικονομολόγοι είχαν προβλέψει πως η ανάπτυξη για τον εν λόγω μήνα θα φτάσει έως 0,4%.

«Είναι εκπληκτικό να βλέπεις το μέγεθος της οικονομίας να επιστρέφει στα προ πανδημίας επίπεδα τον Νοέμβριο, απόδειξη της σκληρότητας και της αποφασιστικότητας του βρετανικού λαού», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ. 

Η οικονομία της Βρετανίας συρρικνώθηκε κατά τουλάχιστον 9% το 2020, μια από τις μεγαλύτερες υφέσεις που καταγράφηκαν σε ανεπτυγμένες χώρες εν μέσω της πανδημίας. 

Πάντως, παρά την επιτάχυνση της ανάπτυξης του Νοεμβρίου, το ΑΕΠ πιθανότατα δέχτηκε νέο πλήγμα τον Δεκέμβριο, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και η απώλεια αυτής της δυναμικής είναι πιθανό να έχει επηρεάσει και τον Ιανουάριο καθώς πολλές εταιρείες να αναφέρουν σοβαρές απουσίες προσωπικού ενώ οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ