Βρετανία: Η δραματική διάσωση τριών ανθρώπων από μέλος της ακτοφυλακής και η μάχη με τα κύματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Βρετανία: Η δραματική διάσωση τριών ανθρώπων από μέλος της ακτοφυλακής και η μάχη με τα κύματα (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
0

Ένας Βρετανός, μέλος της ακτοφυλακής, έδωσε σκληρή μάχη με τα κύματα κι όμως κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία την ριψοκίνδυνη επιχείρηση διάσωσης στη θάλασσα τριών ανθρώπων στις δυτικές ακτές της Αγγλίας, όπως φαίνεται στο βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η βρετανική ακτοφυλακή.


Στις εικόνες που καταγράφηκαν από την κάμερα ελικοπτέρου διακρίνεται ένας άνδρας να επιχειρεί να κρατηθεί πάνω σε έναν βράχο στην θάλασσα κοντά στο Μπάντε, σε απόσταση 321,87 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Λονδίνου, έχοντας εγκλωβιστεί στο σημείο εξαιτίας της παλίρροιας, το Σάββατο το βράδυ.


Ο Μαρκ Χιουζ, μέλος της ακτοφυλακής, γνωστός με το προσωνύμιο "Spike", κατεβαίνει στο σημείο, κρεμασμένος με σκοινί από το ελικόπτερο προκειμένου να σώσει τον άνδρα όταν αιφνιδιάζεται από ένα μεγάλο κύμα.


Ο Χιουζ καταφέρνει να προσεγγίσει τον άνδρα που κινδυνεύει και τον δένει με το σκοινί προκειμένου να τον ανεβάσει πάνω στο ελικόπτερο όταν και οι δύο καταλήγουν στην θάλασσα, καθώς τους χτυπά ένα δεύτερο κύμα. Σύντομα βγαίνουν στην επιφάνεια, ενώ κι άλλοι δύο άνθρωποι διασώζονται από μια κοντινή παραλία.


«Το βίντεο αποκαλύπτει τι μπορεί να συμβεί όταν οι άνθρωποι εγκλωβίζονται από την παλίρροια όπως επίσης την εξαιρετική δουλειά που ο Σπάικ κάνει σε τόσο σκληρές συνθήκες και πώς γρήγορα αλλάζει τα δεδομένα, από το ενδεχόμενο να υπάρχουν θύματα σε μια επιτυχημένη διάσωση» δήλωσε ο σμηναγός Γκράχαμ Φιν.


Δύο εκ των διασωθέντων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς παρουσίασαν συμπτώματα υποθερμίας.

Δείτε το βίντεο:

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM
Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Διεθνή / Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Ο Γουόλτερ Ματάου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καρατερίστες του Χόλιγουντ έφτασε στην κορυφή δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό ντουέτο με τον Τζακ Λέμον
LIFO NEWSROOM