Βρετανία: Η βασιλική οικογένεια σκέφτεται να διορίσει «υπεύθυνο ποικιλομορφίας»

Βρετανία: Η βασιλική οικογένεια σκέφτεται να διορίσει «υπεύθυνο ποικιλομορφίας» Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να διορίσει υπεύθυνο πολιτισμικής ποικιλομορφίας, στο πλαίσιο των σχεδίων για εκσυγχρονισμό της μοναρχίας.

 

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την αξιολόγηση που έκανε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αναφορικά με τις πολιτικές, τις διαδικασίες και τα προγράμματα που είναι σε ισχύ. Διαδικασία κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι δεν έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος, όπως και ότι «πρέπει να γίνουν περισσότερα».

 

Αν και η απόφαση έρχεται μετά τη «εκρηκτική» συνέντευξη που παραχώρησαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, η αξιολόγηση είχε ξεκινήσει νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian.

 


Στη συνέντευξη, η Μέγκαν Μαρκλ δήλωσε πως υπήρχαν «ανησυχίες και συζητήσεις» εντός της βασιλικής οικογένειας για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι, όταν εκείνη ήταν έγκυος. Αργότερα η Γουϊνφρεϊ είπε πως ο πρίγκιπας Χάρι της διευκρίνισε ότι αυτά τα σχόλια δεν προήλθαν από τη βασίλισσα Ελισάβετ, ούτε από τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.Παρότι η αξιολόγηση για το ζήτημα της ποικιλομορφίας ξεκίνησε πριν από τη συνέντευξη, εκτιμάται ότι τα σχόλια του ζευγαριού θα ληφθούν υπόψη. Το Μπάκιγχαμ είχε χαρακτηρίσει «ανησυχητικά» τα ζητήματα που αναφέρθηκαν στη συνέντευξη, ιδιαίτερα το φυλετικό, σημειώνοντας ότι «λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και θα αντιμετωπιστούν από την οικογένεια ιδιωτικά».Στην πρώτη του αντίδραση μετά τη συνέντευξη, όταν ρωτήθηκε αν η βασιλική οικογένεια είναι ρατσιστική, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ απάντησε «Δεν είμαστε καθόλου ρατσιστές».

 

Οι διεργασίες στη βασιλική οικογένεια

 

Οι ενέργειες για τη βελτίωση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας αφορούν το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, τον Οίκο Κλάρενς- την επίσημη κατοικία του πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου, Καμίλα, σήμερα- όπως και το Παλάτι του Κένσινγκτον, που σήμερα αποτελεί την επίσημη κατοικία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του, Κέιτ.

 

Εκτιμάται ότι οι συνεργάτες θα κάνουν τις επόμενες δύο εβδομάδες ενέργειες που περιλαμβάνουν συνομιλίες με πλειάδα επιχειρήσεων και ατόμων για το πώς η μοναρχία μπορεί να βελτιωθεί στο ζήτημα της εκπροσώπησης.

 

Η κίνηση για τη βελτίωση της ποικιλομορφίας θα περιλαμβάνει εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ατόμων με ειδικές ανάγκες και λέγεται ότι έχει την πλήρη στήριξη της βασιλικής οικογένειας. Στόχος είναι να αναζητηθούν ανεξάρτητες απόψεις, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση σε αυτό τον τομέα.

 

«Είναι ένα ζήτημα που λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη σε όλους τους βασιλικούς οίκους. Έχουμε πολιτικές, διαδικασίες και προγράμματα σε ισχύ, αλλά δεν έχουμε δει την πρόοδο που θα θέλαμε και αποδεχόμαστε ότι περισσότερα πρέπει να γίνουν, πάντα μπορούμε να βελτιωθούμε», δήλωσε στον Guardian πηγή από τη βασιλική οικογένεια.

 

«Για αυτό τον λόγο δεν φοβόμαστε να αναζητήσουμε νέους τρόπους προσέγγισης του θέματος. Η εργασία για αυτό είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγο καιρό και έχει την πλήρη υποστήριξη της οικογένειας», συμπλήρωσε.

 

Σε ότι αφορά την πιθανότητα διορισμού επικεφαλής ποικιλομορφίας, κάτι που πρώτη έγραψε η Mail on Sunday, η ίδια πηγή ανέφερε ότι είναι κάτι που έπρεπε να εξεταστεί, αλλά ακόμη είναι νωρίς να ανακοινωθούν συγκεκριμένα σχέδια. «Ακούμε και μαθαίνουμε, για να το κάνουμε σωστά», συμπλήρωσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ