ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία στη λίστα με τις χώρες που ζητούν τεστ Covid για ταξιδιώτες από την Κίνα

Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία ζητούν και αυτές τεστ Covid σε ταξιδιώτες από την Κίνα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Βρετανία, Γαλλία και Ισπανία επιβάλλουν και αυτές νέους ελέγχους κατά του κορωνοϊού στους ταξιδιώτες από την Κίνα καθώς τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται μετά την κατάργηση των περιορισμών της πανδημίας από το Πεκίνο.

Η Ιταλία έχει επίσης ζητήσει ήδη την υποχρεωτική διενέργεια τεστ από ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα, ενώ ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί από ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ταϊβάν και Μαλαισία  που είχαν ήδη ανακοινώσει υποχρεωτικό τεστ Covid σε επισκέπτες από την Κίνα, καθώς οι φόβοι αυξάνονταν για νέα στελέχη, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν από την Κίνα στη Γαλλία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η γαλλική κυβέρνηση.

Μετά την έξαρση του αριθμού των κρουσμάτων στην Κίνα, η Γαλλία ακολουθεί το παράδειγμα της Ιταλίας και της Ισπανίας, των πρώτων ευρωπαϊκών χωρών που επέβαλαν ανάλογους περιορισμούς.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό πριν από την επιβίβασή τους και να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Προβλέπεται επίσης η διενέργεια τυχαίων δειγματοληπτικών τεστ κατά την άφιξη, ώστε να γίνεται αλληλούχιση του γονιδιώματος και να εντοπίζονται τυχόν νέες παραλλαγές του SARS-CoV-2, όπως ανέφερε μια κυβερνητική πηγή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ενέκρινε τα νέα μέτρα το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τα οποία οι επισκέπτες από την ηπειρωτική Κίνα θα χρειάζεται να έχουν υποχρεωτικά αρνητικό τεστ Covid-19 πριν ταξιδέψουν.

Νωρίτερα σήμερα, η ισπανική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορωνοϊού από άτομα που φθάνουν από την Κίνα.

Η Μαδρίτη δεν είπε πότε θα θέσει σε ισχύ τα μέτρα, αλλά ανέφερε ότι θα ξεκινήσουν πριν από τις 8 Ιανουαρίου, όταν η Κίνα θα ανοίξει πλήρως τα αεροδρόμιά της για διεθνή ταξίδια.

Οι Βρυξέλλες από την πλευρά τους καλούν σε ενότητα και ζητούν συντονισμό και όχι κατακερματισμό. καθώς χρειάζεται γρήγορος εντοπισμός των μεταλλάξεων και αντιμετώπισή τους.

Για τον λόγο αυτό η Κομισιόν πίεσε για να γίνει συνεδρίαση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων άμεσα και φαίνεται ότι η σουηδική προεδρία που αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου, θα ζητήσει να γίνει η συνεδρίαση στις 4 Ιανουαρίου με βασικό θέμα συζήτησης θα είναι το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα σύνορα.

Σύμφωνα με τον Guardian, ειδικοί σε θέματα υγείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμούν ότι περίπου 9.000 άνθρωποι την ημέρα πεθαίνουν από κορωνοϊό στην Κίνα. 

Η Κίνα από την πλευρά της, μιλά για διακρίσεις και σαμποτάζ στις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει την πανδημία, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικού της χώρας να δηλώνει ότι «η Κίνα πιστεύει πάντα ότι τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας όλων των χωρών πρέπει να είναι επιστημονικά και κατάλληλα».

Με πληροφορίες του Guardian/ΕΡΤ/ADP/Reuters/FT

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM